topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Zoeken...

FVJ in de Hoge rielen een SUCCES! 13- 14 mei 2017

Fotoalbum Feest Vrijzinnige Jeugd 2017
Klik hier om het fotoalbum Feest Vrijzinnige Jeugd 2017 te bekijken

 

Weekend in de Hoge Rielen voor ons laatste FVJ feest 2017: en we zijn ontsnapt aan de grote regenvlagen!

Stip op tijd vertrokken met de bus en dus goed op tijd aangekomen in Kasterlee! Eerst slaapplaatsen kiezen, dan enkel croissants eten met een fris drankje, eerste mededelingen over de regels die men moet volgen, wat het verloop zal zijn voor het weekend in de Hoge Rielen.

En daar was onze graffiti man al: eerst wat uitleg over hoe men moet werken, enkele vragen aan de deelnemers, even testen of sommige het al onder de knie hadden en dan verfpakken aantrekken en handschoenen aan voor het grote werk. Voor sommige ging het tamelijk vlot, en ook de juffen deden mee! Maar hoe moeilijker uw werk hoe meer hulp er nodig was van de begeleider. Maar uiteindelijk kwam alles toch nog goed en konden de kunstwerken opzij gezet worden om te drogen. Dan nog wat opruimen, pakken uit, en dan tijd voor de groepsfoto met hun kunstwerk! GRAFFITI!

Tijd voor eerst middagmaal: hotdogs of broodjes gezond, het ging er vlot binnen en we bemerkten toen al dat er een gezonde eetlust bij de feestelingen was!

Tijd voor hun knutselwerken, opdrachten schrijven die later op zondag zouden voorgelezen worden, bezinningsmoment, oefenen voor optreden op zondag voor de familie, de tijd ging snel en dus nog een vieruurtje. Wij hadden gezond fruit en yoghurt voorzien, maar er waren ook taarten: en de taarten waren eerst verdwenen en dan een stukje fruit samen met een drankje!

Even wat vrije tijd, nog even oefenen voor het optreden en dan was het al tijd voor de BBQ: en of er weer goed gegeten werd = natuurlijk!

En daar was onze DJ van dienst al om de fuif op te starten: dansen, drinken, snacks het was één groot feest. Wat opviel was dat vooral de meisjes de baas waren op de dansvloer, de jongens deden wel stoer, maar van dansen was er niet veel te merken!

Tijd om te slapen want zondag was het al vroeg dag voor een ontbijt met koffiekoeken, boterhammen, choco, jam, vleeswaren of kaas: keuze genoeg.

Dan begon de zoektocht naar het Klimbos: de juffen waren niet zo sterk in kaartlezen dus is er heel wat afgestapt voordat de locatie bereikt werd. Zoals al op zaterdag door mij gemeld aan de feestelingen: ze moeten wel 1m40 groot zijn om deel te kunnen nemen, en dit voor de veiligheid, dus vielen spijtig genoeg enkele af.

Het was al snel voorbij en tijd om terug te keren naar ons paviljoen, waar ze nog lekkere soep en brood konden verorberen, en dan was de tijd om in te pakken en op de bus richting Brasschaat te rijden. Kunstwerken graffiti meenemen!

In Brasschaat was alles door andere medewerkers al in gereedheid gebracht voor de receptie en het optreden op podium en de eerste familieleden kwamen rond 15 uur aan.

Daar waren de feestelingen: wit masker op, graffiti werk in de hand, bagage niet vergeten en verzamelen in een lokaal om optreden voor te bereiden.

Tijd voor hun optreden: een dansje, uitleg wat ze allemaal gedaan hadden, een muzieknummertje van een feesteling op zijn gitaar, en dan naar buiten waar ze hun wenskaarten konden voorlezen voordat ze met ballonnen in de lucht werden losgelaten voor een tocht naar waar …?

Nog even terug op het podium voor de huldiging van de mama’s want het was toch Moederdag, hun diploma en geschenken in ontvangst nemen en afsluiten met een knaller van hartjes voor iedereen!

Frietjes a volenté met snacks, drankjes, napraten, en dat ging het stilaan naar het einde.

Opruimen voor ons, alles terug inladen, opbergen en dat was het dan voor dit jaar: mijn laatste feest 2017 – oef!

Ik wel nog wel alle medewerkers hartelijk danken voor hun werk, maar vooral juf Sofie, Maya, Fatiha, Jan en Ronny bedanken voor hun werk in de Hoge Rielen zelf!

Zo en nu even rusten en dan kunnen we begin september 2017 al beginnen werken aan de feesten voor 2018!

 

HVV-RAN op het www

Groep HVV Regio Antwerpen-Noord op facebook

HVV Regio Antwerpen-Noord op Youtube

Externe link

Banner

Bezoekers aantal

We hebben 16 gasten online
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates