topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Zoeken...

Bezoek luchthaven Antwerpen en Stampe en Vertongen museum!


Bezoek van zondag19 februari 2017

Heb je er ooit al eens bij stilgestaan wat er allemaal nodig is als je per vliegtuig op vakantie gaat of gewoon voor zaken ergens naartoe vliegt?
Je hebt je ticket en vindt het al eigenaardig dat je minstens 2 uur voor vertrek op de luchthaven moet zijn. Als je dan ook nog met uw eigen auto bent is het ook nog eens zoeken naar een parkeerplaats. Als je met een taxi of luchthaven transport komt dan is dat al een zorg minder.
Maar wat gebeurt er achter de schermen om uw vlucht veilig en op tijd te laten vertrekken? Ons bezoek aan de luchthaven van Antwerpen heeft ons heel wat wijzer gemaakt. Onze gids Harry loodste ons via de check in balie naar de Meteo afdeling waar piloten hun luchtvaartplan klaar maken en de weersvoorspellingen nakijken.
Dan zij er ook nog de nodige nevendiensten zoals veiligheidsmensen, brandweer, luchtcontrole personeel, onderhoudsmensen enz. Die moeten allemaal paraat staan om in geval van een nodige interventie in actie te komen. Maar wist je dat de brandweer niet alleen in nood opkomt, maar tevens instaat voor het onderhoud van de landingsbanen en het gras op de juiste lengte moet afrijden? Vergeet dan niet de brandstofvoorzieningen, de catering en de opruim diensten.
Onze gids gaf ons ook een degelijke uitleg over de verschillende types vliegtuigen die er te zien waren: lijnvluchten, sportvliegtuigen en privé jets.
Dan was het tijd om het Stampe en Vertongen museum te bezoeken. Naast echte oldtimer-vliegtuigen, zij er ook veel foto’s en zelf een heuse V1 te zien en een meer moderne opleidingsvliegtuig. Je kon er zelf eens in gaan zitten als je dat wou.
Als er op een kleine luchthaven, die eigenlijk niet zo klein is want we hebben heel wat afgewandeld, er ruim 400 personen werken voor een beperkt aantal lijnvluchten, sportvliegtuigen en enkele privé jets, die moet dat dan niet zijn op Zaventem!
Ons bezoek was de moeite waard. Nadien gingen we een hapje eten in het gezellige restaurant.
Een luchthaven rondleiding en bezoek aan het museum een aanrader! En wie weet kan je er je luchtdoop organiseren!

 

HVV-RAN op het www

Groep HVV Regio Antwerpen-Noord op facebook

HVV Regio Antwerpen-Noord op Youtube

Externe link

Banner

Bezoekers aantal

We hebben 2 gasten online
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates