topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Algemene Ledenvergadering en Nieuwjaarsreceptie

Zaterdag 25 januari 2014 was het weer zover. Tijdens de algemene ledenvergadering werd het bestuur van de afdelingen HV en OVM Regio Antwerpen Noord met algemeenheid van stemmen opnieuw verkozen.

Dan was het tijd voor onze Nieuwjaarsreceptie. Zoals ieder jaar was er genoeg te eten en te drinken. We begonnen met een glaasje bubbels en lekkere warme en koude hapjes.

Daarna tijd om de nodige toespraken van Ronny, François en Vic te aanhoren over het voorbije jaar en onze financiële toestand en wat gedachten over Goede en Slechte tijden.

Klaar dus tijd voor de oesters en nog wat drank. Dan kwam de soep en het hoofdgerecht met daarna nog tijd genoeg voor een stukje kaas en een gebakje. Aan al de medewerkers die geholpen hebben bij het opstellen van de zaal, bereiden van de gerechten, de aankopen deden, de bar verzorgden, meehielpen aan afruimen, afwassen en opruimen HARTELIJK DANK; Wel een speciaal woordje van dank aan ROSA die dit jaar het leeuwenaandeel van de bereiding voor zich had genomen: Rosa, het was af.

Natuurlijk ook onze sponsors niet vergeten!

Er waren alleen maar woorden van lof van de aanwezigen en tot nu toe hebben we geen klachten ontvangen van personen die nadien ziek zijn geweest. Katers en hoofdpijn rekenen we niet tot onze verantwoordelijkheid, daar had je zelf voor gezorgd!

Onder de aanwezigen dit jaar ook onze minister van Arbeid Monica De Coninck en de nieuwe gepromoveerde coördinator van HVV Nationaal: Philippe Vlaeyen. Het doet ons altijd plezier dat deze mensen de tijd vinden om aanwezig te zijn op onze activiteiten.

Was je er niet bij? Sorry, dat lag niet aan ons, maar misschien mogen we u dan volgend jaar verwelkomen, want het was ook dit jaar heel gezellig en lekker!

vvm

Speech van VVM: Goede tijden slechte tijde.pdf

 
Kerstmarkt - zaterdag 14 december

Mooi zonnig weer aangename temperatuur voor een bezoek aan onze stand op de Kerstmarkt.

Maar zo heel veel volk kwam er niet, maar aan ons kraampje was het wel gezellig. Na ons bezoek eerder dit jaar aan brouwerij Achouffe konden we niets anders dan dit jaar de verschillende Choufkes aan te bieden: Houblon, N’Ice Chouffe, likeur La Chouffe en natuurlijk de heerlijke Rosa rijstpap.

We mogen fier zijn want aan ons kraampje was er regelmatig volk, voor een drankje een babbeltje, of een heerlijke portie rijstpap met plastieken lepeltjes.

Onze kerstversiering was wel in de brand gebleven begin dit jaar, maar we hadden een originele versiering gevonden voor de kerstboom: publiciteit voor het Huis van deMens.Nu!

Het was gezellig!

vvm

 
Wapenstilstand: 11 november 2013

 

Link naar speech geschreven door Vic Van Meel en voorgelezen
door Luc Verschueren: wapenstilstand_2013.pdf

 
Bezoek aan de tentoonstelling “het gulden vlies”

In samenwerking met VHLW brachten we op zaterdag 14 september 2013 een bezoek aan het Rockoxhuis. Droog weer, iets fris maar droog, ideaal weer om een museum te bezoeken.

Iedereen die ingeschreven had was perfect op tijd aan de ingang. De gids stond ons al op te wachten, dus snel even de nodige tickets kopen en het bezoek kon van start gaan.

De patriciërswoning van burgemeester en mecenas Nicolaas Rockox (1560-1640), die daarbij ook nog een humanist was, heeft een metamorfose ondergaan tot een luxueus kunstkabinet met topstukken uit het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten Antwerpen (KMSKA) dat gesloten is voor verbouwing en de belangrijkste werken zijn nu te bewonderen in het Rockoxhuis.

Hoe een Antwerpse kunstverzameling er in de Gouden Eeuw moet hebben uitgezien was hier duidelijk te zien. Op het einde van de zestiende eeuw en het begin van de zeventiende eeuw was er in Antwerpen een bijzonder gunstig artistiek en economisch klimaat. Veel patriciërs en handelaars bouwden rijke collecties op met eigentijdse en oude kunst.

Een mooie verzameling is nu dus samengebracht in het Rockoxhuis met onder meer werken van:Van der Weyden, Memling, van Eyck, Rubens en Van Dijck.

Van kleine miniatuur schilderijen tot grote imposante werken, maar ook kasten, beelden, een verzameling van munten en dit alles in prachtige kamers geschilderd in de kleuren die vroeger werden gebruikt, maar toen met tapijten en wandversieringen in goud. Alles werd haarfijn uitgelegd door onze gids.

Na een bezoek aan de kleine maar mooie tuin, was het al meer dan 1.5 uur later en was de rondleiding gedaan. Dus tijd voor een drankje en dan even later met de ganse groep op weg naar restaurant De Peerdestal waar we genoten van een heerlijke maaltijd en een gezellige babbel.
Het bonte gezelschap had er weer een mooie dag van gemaakt, en de keuze van het Museum en ook het restaurant viel blijkbaar in de smaak.


VVM

 
BRASERIE D’ACHOUFFE – We zijn er geweest!

Zaterdag 2 juni 2013: onze laatste uitstap voor de verlofperiode!

We hadden een kleine bus besteld: we kregen een grote bus voor dezelfde prijs!

We hadden op mooi weer gehoopt: we kregen voor het eerst een heerlijke zonnige zomerdag! We hadden op wat meer volk gerekend: maar de groep was klein maar gezellig!

De bus was stipt op tijd op de afgesproken plaats. Druppelsgewijs kwamen de deelnemers toe – iets minder dan we verwacht hadden, maar ja er was die dag al van alles te doen op verschillende plaatsen en misschien hebben de mensen eens rustig willen genieten van de zon en verkozen ze een feestmarkt, rommelmarkt, fietseling of zo boven onze uitstap. Spijtig want ze hebben een prachtige, gezellige en plezierige dag gemist!

We vertrokken dan maar met de mensen die aanwezig waren en zie op het vroege uur kon onze chauffeur ons via de ring zonder file (!) rustig op weg brengen. Eerste stop Ibis restaurant nabij Leuven om daar een groot of klein ontbijt te nemen, sanitaire stop en dan weer verder.

Het was prachtig weer en de Ardennen gaven ons dan ook een mooi kleurenpallet te zien vanuit de bus. De chauffeur gaf ons gratis voor niets wat toeristische informatie onderweg.

We waren zeker op tijd op de afspraak aan Brasserie d’Achouffe, zelfs iets te vroeg maar we kregen toch al onze consumptie bonnetjes voor later! In de zon was het heerlijk wandelen over de “ Village des Artistes”. Daar was de gids: dus tijd om kennis te maken met de wondere wereld van La Chouffe bieren. In keurig Nederlands kregen we een introductie filmpje te zien over het ontstaan van de brouwerij. Leuk gebracht in de vorm van een vertelling door een kabouter!

Dan hop naar de brouwerij zelf waar de gids het proces uit de doeken deed.

De brouwerij werd opgericht in 1982 en het merk is zeer herkenbaar aan de sympathieke kabouter die de etiketten siert. Want kabouters en andere aardmannetjes maken deel uit van de Ardense verhalen en legendes. Dat de brouwerij belangrijk is voor de inwoners van de streek is een feit, want er is in die omgeving geen grote industrie te vinden.

We kregen alles te horen over het water (heel belangrijk voor de smaak), de hop, het proces, het bottelen, de verspreiding van hun bieren over zo’n 33 landen, met als voor naamste USA, Nederland, Frankrijk en ja zelfs Israël. Natuurlijk blijft België ook erg belangrijk, want we hebben toch zo’n 1200 biersoorten in ons land, en daar heeft La Chouffe een degelijke plaats in.

Nadat we alles hadden gezien en geroken, trokken we naar het Walhalla van de brouwerij: de degustatie zaal! In leuke glaasjes konden we gratis proeven van de verschillende soorten. Eens te meer bleek dat smaken verschillen, want binnen onze groep had iedereen zo zijn voorkeur! Wil je een lijst van de bieren?

La Chouffe: een blond ongefilterd bier met hergisting op fles. Een aangenaam en fruitig bier met een kruidige toets van koreander en een lichte hopsmaak.

N’Ice Chouffe: een sterk bruin bier vooral te genieten in de winter.

Bok Chouffe: een biertje speciaal voor Nederland gebrouwen en met een laag alcohol gehalte.

Mc Chouffe: een bruin en ongefilterd bier met hergisting op de fles

Houblon Chouffe : een Indian Pale Ale  bier met een goed evenwicht tussen fruitige smaken en bitterheid door de 3 verschillende soorten hop.

Zin in een glaasje? Kom kan zeker naar onze Kerstmarkt want daar gaan we enkele van deze biertjes serveren en natuurlijk ook de lekkere Chouffe Likeur!

Na een gezellig middagmaal werd het stilaan tijd om terug naar Ekeren te rijden.

Een stop was niet nodig, want de chauffeur had zijn ijskast in de bus goed voorzien en dus kon men op de bus nog rustig iets drinken.

Voilà, dat was het dan! Tot op een van onze volgende activiteiten en wil je meer weten en proeven van La Chouffe bier: tot op de Kerstmarkt!

vvm

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 14
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates