topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Gespreksavond met Patrick Loobuyck

"De seculiere samenleving. Over religie, atheïsme en democratie."

 

Op donderdag 24 april 2014 was er de gespreksavond in het Kasteel van Schoten met prof. Patrick Loobuyck. Ondanks het mooie zomerweer waren er toch nog heel wat aanwezigen om deze avond ingericht door HVV Schoten, HVV Regio Antwerpen Noord en HVV Provinciaal Samenwerkingsverband Antwerpen te volgen.

De inleiding door de voorzitter van HVV Provinciale Geleding Antwerpen Jean-Pierre De Greve begon al goed en de voordracht of gespreksavond met Patrick Loobuyck was zeker de moeite.

Met de Seculiere Samenleving beschreef Patrick Loobuyck de historische en filosofische achtergrond ervan en wat dit in de huidige tijd betekent. Samen met godsdienstvrijheid en vrije meningsuiting vormen de neutraliteit van de overheid en de scheiding van kerk en staat het wezen van de seculiere, democratische rechtstaat.

Stof genoeg om op een open en uitdagende manier een gesprek en discussie te voeren met zowel gelovigen als atheïsten en na te denken over de plaats van levensbeschouwing in onze multiculturele en mentaal ontzuilde samenleving.

Tijdens zijn gesprek hield hij ook een pleidooi voor de invoering van LEF (Levensbeschouwing, Ethiek en Filosofie voor iedereen) een onafhankelijk, verplicht en algemeen vormend vak in alle jaren en netten van het onderwijs.

Dit alles was meer dan voldoende om vragen te stellen en discussies op een beschaafde manier verder te zetten. Ja zelfs tot in het café van het Kasteel van Schoten.

Een boeiende en leerrijke avond met voldoende zaken om verder over na te denken.

vvm

 
Lentefeest 2014 - verslag en de foto's

Op zaterdag 22 maart 2014 vond ons lentefeest plaats in het Atheneum van Brasschaat.

Veel volk – veel lachende gezichten – lekker eten en drinken: het was TOP!

Ons Lentefeest kon dit jaar rekenen op redelijk goede temperatuur en een beetje zon. En dat was nodig want voor de receptie was er een overvloed aan volk en door ons podium voor het optreden van de feestelingen was de polyvalente zaal wat kleiner geworden. Maar geen nood iedereen was tevreden.

Wat was er allemaal te doen?

  • Feestelingen konden samen met ouders hun kronen maken
  • Optreden van de feestelingen was dank zij de juffen: FORMIDABLE
  • Korte toespraak
  • Onze vrijwilligers wrongen zich tussen de mensenmassa om iedereen te voorzien van bubbeltjes of frisdrank
  • Uitreiking van de geschenken en een roos voor de mama met daarbij nog een individueel diploma was top
  • Het optreden van Clown Dinky met zijn Wiggelwaggelshow was ook dit jaar een voltreffer
  • De aanwezige feestelingen en andere kinderen konden zich deskundig laten schminken door Joke en Melanie
  • Het feestmaal was daarna ook een succes want zowel koud als warm buffet, maar vooral de desserten vielen duidelijk in de smaak.

Kortom dank zij de talrijke vrijwillige medewerkers en de juffen NCZ zijn we er ook dit jaar in geslaagd om er een mooi Lentefeest van te maken.

De talrijke dankbetuigingen van ouders en grootouders bij het verlaten van de feestzaal aan ons adres is steeds een welverdiende opsteker voor al onze medewerkers. Zelfs enkele dagen nadien ontving ik nog via email verschillende berichten van ouders om ons geluk te wensen met een prachtig Lentefeest met de focus op de feestelingen en een gezellige dag voor de ouders.

Dat doet ons plezier en zet er ons toe aan om ook van ons Feest Vrijzinnige Jeugd in mei er het beste van te maken.

Ik wil langs deze weg alle medewerkers, leveranciers, de schooldirectie van KA Brasschaat, de juffen Zedenleer, Danny met zijn optreden, kortom allen die dit jaar meegeholpen hebben te bedanken want zoals vele verenigingen hangt het succes van een activiteit voor een groot deel van hen af. Bedankt !

vvm

 
Algemene Ledenvergadering en Nieuwjaarsreceptie

Zaterdag 25 januari 2014 was het weer zover. Tijdens de algemene ledenvergadering werd het bestuur van de afdelingen HV en OVM Regio Antwerpen Noord met algemeenheid van stemmen opnieuw verkozen.

Dan was het tijd voor onze Nieuwjaarsreceptie. Zoals ieder jaar was er genoeg te eten en te drinken. We begonnen met een glaasje bubbels en lekkere warme en koude hapjes.

Daarna tijd om de nodige toespraken van Ronny, François en Vic te aanhoren over het voorbije jaar en onze financiële toestand en wat gedachten over Goede en Slechte tijden.

Klaar dus tijd voor de oesters en nog wat drank. Dan kwam de soep en het hoofdgerecht met daarna nog tijd genoeg voor een stukje kaas en een gebakje. Aan al de medewerkers die geholpen hebben bij het opstellen van de zaal, bereiden van de gerechten, de aankopen deden, de bar verzorgden, meehielpen aan afruimen, afwassen en opruimen HARTELIJK DANK; Wel een speciaal woordje van dank aan ROSA die dit jaar het leeuwenaandeel van de bereiding voor zich had genomen: Rosa, het was af.

Natuurlijk ook onze sponsors niet vergeten!

Er waren alleen maar woorden van lof van de aanwezigen en tot nu toe hebben we geen klachten ontvangen van personen die nadien ziek zijn geweest. Katers en hoofdpijn rekenen we niet tot onze verantwoordelijkheid, daar had je zelf voor gezorgd!

Onder de aanwezigen dit jaar ook onze minister van Arbeid Monica De Coninck en de nieuwe gepromoveerde coördinator van HVV Nationaal: Philippe Vlaeyen. Het doet ons altijd plezier dat deze mensen de tijd vinden om aanwezig te zijn op onze activiteiten.

Was je er niet bij? Sorry, dat lag niet aan ons, maar misschien mogen we u dan volgend jaar verwelkomen, want het was ook dit jaar heel gezellig en lekker!

vvm

Speech van VVM: Goede tijden slechte tijde.pdf

 
Kerstmarkt - zaterdag 14 december

Mooi zonnig weer aangename temperatuur voor een bezoek aan onze stand op de Kerstmarkt.

Maar zo heel veel volk kwam er niet, maar aan ons kraampje was het wel gezellig. Na ons bezoek eerder dit jaar aan brouwerij Achouffe konden we niets anders dan dit jaar de verschillende Choufkes aan te bieden: Houblon, N’Ice Chouffe, likeur La Chouffe en natuurlijk de heerlijke Rosa rijstpap.

We mogen fier zijn want aan ons kraampje was er regelmatig volk, voor een drankje een babbeltje, of een heerlijke portie rijstpap met plastieken lepeltjes.

Onze kerstversiering was wel in de brand gebleven begin dit jaar, maar we hadden een originele versiering gevonden voor de kerstboom: publiciteit voor het Huis van deMens.Nu!

Het was gezellig!

vvm

 
Wapenstilstand: 11 november 2013

 

Link naar speech geschreven door Vic Van Meel en voorgelezen
door Luc Verschueren: wapenstilstand_2013.pdf

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 10 van 14
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates