topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Kerstmarkt 2014

Foto: W&F (Gazet Van Antwerpen)Het was een andere locatie en ons kraampje was iets kleiner dan anders. Maar dat wil niet zeggen dat het minder gezellig was dan vorige jaren.

De rijstpap was al om 16.30 uur volledig uitverkocht, en de choufkes en likeurtjes gingen ook vlot van de hand. Koffie en frisdrank waren wel iets minder maar daarvoor komen mensen nu niet speciaal naar de Kerstmarkt.

Wat altijd plezant is, op elke Kerstmarkt maken we toch wel enkele nieuwe leden bij en dat nu niet omdat ze teveel likeurtjes of choufkes gedronken hebben, maar gewoon omdat de mensen eens willen praten over onze afdeling en dan uiteindelijk beslissen om lid te worden. Dus ook volgend jaar zijn we weer van de partij, misschien met een iets groter kraam, als we dat kunnen bekomen, maar met evenveel enthousiasme als dit jaar.

Bedankt aan de medewerkers van onze afdeling die van deze dag toch ook weer een succes hebben gemaakt.

vvm

 
Wapenstilstand: 11 november

 

Alhoewel we officieel geen lezing mochten geven van districtscollege van ekeren hebben we toch voor de officiële plechtigheid onze toespraak gehouden en bloemen aan herdenkingsmonument in Ekeren gedaan! Dankzij onze oproep waren er toch zo'n 50 tal aanwezigen, die nadien een warm of koud drankje aangeboden kregen in café Notenboom!

Speech geschreven door Vic Van Meel is hier na te lezen:
wapenstilstand 2014.pdf

 

Herdenking zorgt voor kleine oorlog in Ekeren

Sinds dit jaar werden geen toespraken meer gehouden op de herdenking in Ekeren. En dat zinde het Humanistisch Verbond Regio Noord niet. Aan het monument in Ekeren hield het HVV dan maar zelf een bloemenhulde met toespraak. 'Het officiële programma werd door het districtscollege eenzijdig vastgelegd', schrijft Vic Van Meel, voorzitter van HVV Noord Antwerpen, in een open brief aan dat college. 'In een democratisch land en zonder de andere traditionele afdelingen te informeren, getuigt het college van weinig respect voor de mensen die jaren op 11 november hulde brengen aan de gesneuvelden.' Districtsburgemeester Koen Pa-linckx (N-VA) weerlegt de kritiek. 'Eind jaren negentig werden toespraken gedoogd, maar ze waren nooit opgenomen in het officiële programma. Wij willen de dodenherdenking strikt neutraal houden. Het HVV werd van de wijziging op de hoogte gebracht.' (mavo)

Bron: Het Nieuwsblad (bladzijde 19 op 12/11/2014)

 
Sociale Film

 

Meer info op: http://www.h-vv.be/activiteiten/kalender/no-7-dagen-sociale-film-antwerpen-2014

Eveneens meer info op: http://www.7dagen.info/

 

 
Toneel: Boudewijn - le roi triste

Toneel - Boudewijn Le Roi TristeOp 18 oktober 2014 had onze jaarlijkse toneelvoorstelling plaats. Na al die jaren hadden we in de talrijke Paljas Producties toch nog een stuk gevonden dat we nog niet hadden gezien: Le Roi Triste van de auteur Frans Depeuter en magistraal gebracht door Erik Goris.

Het was wat jet zou kunnen noemen een ludieke les in geschiedenis over ons koningshuis, met als centrale figuur Boudewijn, maar ook al de andere koningen, prinsen en prinsessen, om van de nevenfiguren niet te spreken, kwamen aan de beurt.

Erik Goris, die de tekst had bewerkt, bracht ons een gezellige, grappige en leuke avond. Met ernstige momenten, plezierige ogenblikken, en zeer goed gebrachte teksten omkadert met nu en dan een nodig zangstukje, waar het publiek kon meezingen. Dat zingen van Erik was ok, maar bij het Belgische volkslied was er meer “pomp om…” te horen in het publiek dan de werkelijke tekst.

In ieder geval het was weer eens genieten van een geslaagde toneelavond.

vvm

 
Dag van het humanisme

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 14
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates