topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Lentefeest 21 maart 2015

Het was maar een guur lenteweertje op ons Lentefeest, maar de vrolijke gezichten van de feestelingen bracht daar snel verandering in!

Een mooi verhaaltje met ludieke uitbeeldingen, een dansje, een liedje en een gedichtje, het was er allemaal en dank zij de leerkrachten zedenleer gaven de feestelingen het beste van hunzelf op het podium. Dus stralende ouders en grootouders rond het podium!

Zoals al zovele jaren was ook het optreden van Clown Dinky weer een schot in de roos en met wat medewerking van een vader en een moeder die zich als Chinese vrijwilliger opgaven voor de ballonnen strijd, konden alle aanwezige kinderen hun kunsten tonen in het verzamelen van ballonnen en die daarna lustig kapot maken! Een wedstrijdje, een liedje, een vragenspel het was er allemaal. Danny bedankt!

Er was ook tijd om de diploma’s en geschenken uit te reiken en die werden in dank aangenomen! Nog even een bloemetje voor mama en dan kon het feestmaal beginnen.

Dank zij de vele bereidwillige medewerkers liep ook dit jaar alles vlot. Ik blijf het maar herhalen maar wij hebben een fantastisch team en aan al die mensen mijn hartelijke dank om van dit Lentefeest weer maar eens een werkelijk gezellige dag te maken!

Denkelijk waren er onder de medewerkers ook wel die vermoeid waren, ik in ieder geval was dood op, maar dat zal wel met de leeftijd te maken hebben. En toch binnenkort is er dan weer ons Feest Vrijzinnige Jeugd in mei, en dan in juni nog ons Lentefeest Park Spoor Noord.

vvm

 
Nieuwjaarsreceptie januari 2015

Op zaterdag 31 januari 2015 had onze jaarlijkse nieuwjaarsreceptie plaats.

Veel volk maar gelukkig ook veel medewerkers om alle personen te bedienen. Want zonder deze vrijwilligers kan een receptie niet doorgaan. Ook dank aan de mensen, en dan voornamelijk Rosa, die al die gerechten klaar maakten en opdienden.

Dus veel volk, zowat de helft van onze leden, waren aanwezig met daartussen afgevaardigden van HVV en VAGA.

De mensen moesten wel de toespraak van onze penningmeester François Geerts missen, want die was op skiverlof en genoot op dat ogenblik denkelijk van Happy Hour! Volgens kwatongen was hij er met de kas vandoor! Hij had wel zijn financieel verslag op voorhand klaargemaakt en na de openingstoespraak van Ronny gaf Vic een korte samenvatting van het financieel verslag in verkorte versie. Dan was er het overzicht van 2014 en wat 2015 ons zou kunnen brengen.

De drank en hapjes werden gesmaakt en het was een gezellige avond voor iedereen.

Zelfs het opruimen ging vlot, nog maar eens dank zij de vele vrijwillige medewerkers.

En volgend jaar doen we dat nog eens!

 

De speech van Vic Van Meel: Het laatste woord van 2014.pdf

 
Kerstmarkt 2014

Foto: W&F (Gazet Van Antwerpen)Het was een andere locatie en ons kraampje was iets kleiner dan anders. Maar dat wil niet zeggen dat het minder gezellig was dan vorige jaren.

De rijstpap was al om 16.30 uur volledig uitverkocht, en de choufkes en likeurtjes gingen ook vlot van de hand. Koffie en frisdrank waren wel iets minder maar daarvoor komen mensen nu niet speciaal naar de Kerstmarkt.

Wat altijd plezant is, op elke Kerstmarkt maken we toch wel enkele nieuwe leden bij en dat nu niet omdat ze teveel likeurtjes of choufkes gedronken hebben, maar gewoon omdat de mensen eens willen praten over onze afdeling en dan uiteindelijk beslissen om lid te worden. Dus ook volgend jaar zijn we weer van de partij, misschien met een iets groter kraam, als we dat kunnen bekomen, maar met evenveel enthousiasme als dit jaar.

Bedankt aan de medewerkers van onze afdeling die van deze dag toch ook weer een succes hebben gemaakt.

vvm

 
Wapenstilstand: 11 november

 

Alhoewel we officieel geen lezing mochten geven van districtscollege van ekeren hebben we toch voor de officiële plechtigheid onze toespraak gehouden en bloemen aan herdenkingsmonument in Ekeren gedaan! Dankzij onze oproep waren er toch zo'n 50 tal aanwezigen, die nadien een warm of koud drankje aangeboden kregen in café Notenboom!

Speech geschreven door Vic Van Meel is hier na te lezen:
wapenstilstand 2014.pdf

 

Herdenking zorgt voor kleine oorlog in Ekeren

Sinds dit jaar werden geen toespraken meer gehouden op de herdenking in Ekeren. En dat zinde het Humanistisch Verbond Regio Noord niet. Aan het monument in Ekeren hield het HVV dan maar zelf een bloemenhulde met toespraak. 'Het officiële programma werd door het districtscollege eenzijdig vastgelegd', schrijft Vic Van Meel, voorzitter van HVV Noord Antwerpen, in een open brief aan dat college. 'In een democratisch land en zonder de andere traditionele afdelingen te informeren, getuigt het college van weinig respect voor de mensen die jaren op 11 november hulde brengen aan de gesneuvelden.' Districtsburgemeester Koen Pa-linckx (N-VA) weerlegt de kritiek. 'Eind jaren negentig werden toespraken gedoogd, maar ze waren nooit opgenomen in het officiële programma. Wij willen de dodenherdenking strikt neutraal houden. Het HVV werd van de wijziging op de hoogte gebracht.' (mavo)

Bron: Het Nieuwsblad (bladzijde 19 op 12/11/2014)

 
Sociale Film

 

Meer info op: http://www.h-vv.be/activiteiten/kalender/no-7-dagen-sociale-film-antwerpen-2014

Eveneens meer info op: http://www.7dagen.info/

 

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 8 van 14
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates