topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Lange havenvaart met een flandriaschip

Als je wil weten hoe groot onze Antwerpse haven wel is, dan had je er op zondag 19 juni 2016 moeten bij zijn!

Iedereen was goed op tijd bij de Londenbrug en de weergoden (als die al bestaan) waren ons gunstig gezind!

Flandria is al jaren de organisator voor een mooie excursie door de imposante haven van Antwerpen. De rondvaart nam ons mee door de verschillende dokken voor een mooie uitstap of is de uitvaart – door de haven van Antwerpen en terwijl we de immense omvang en bedrijvigheid met eigen ogen konden zien, kregen we uitleg over de geschiedenis en werking van de haven en de verschillende gebouwen aan zowel het stuurboord zijde (rechterkant van de boot in de vaarrichting) als de bakboord zijn (dus de linkerzijde).

Blikvanger was natuurlijk het nieuwe Havenhuis! Sommige vinden het mooi anderen vinden het een draak van een gebouw, maar als vrijzinnigen mag ieder zijn gedacht hebben en zeggen, dus ook over gebouwen.

Van het ene dok in het andere, langs de Berendrecht en Zandvlietsluis, door de Boudewijn en Van Cauwelaertsluis. Container ladingen, vloeibare en droge bulk, stukgoed, RORO, CONRO het was er allemaal.

We mogen fier zijn op onze Antwerpse haven, de tweede haven in Europa, met de tweede grootste chemiesector in de wereld ( na Houston USA) en binnen de top 20 van de wereld.

Het was een geslaagde activiteit en als je er niet bij was, ga dan eens op een mooie zonnige dag naar de Londenbrug en scheep zelf in voor de lange havenvaart: het is de moeite en ik ben er zeker van dat je dingen gaat zien en horen waarvan je het bestaan niet wist.

vvm

 
Lentefeest Park Spoor Noord!

Oef, het zit erop! Laatste feest op 5 juni 2016 Lentefeest op Park Spoor Noord!

En geloof het of niet ook nu was de zon van de partij en schitterend weer! Dus eerst kronen maken, een mooie armband in elkaar knutselen of voor de meisjes een halsketting, een spelletje, nog even repeteren voor het optreden. Dan nog wat lekkers eten met een lekker drankje, ook voor de ouders die onze cava wisten te waarderen.

Dan terug de mooiste kleren aan voor de feestelingen want het was tijd voor hun optreden. Met mooie tekeningen en gezegden werd aan de ouders en familieleden hun Lentefeest letterlijk in de bloemen gezet met op het einde een prachtige bloemenregen van rode hartjes!

Het was gezellig en de geschenken werden in dank aangenomen.

Dank aan de leerkrachten Inge en Katrien die alles in goede banen hebben geleid.

Zo, alle feesten zijn voorbij, dus tijd om de dossiers in orde te brengen, nog één vergadering voor de verlofperiode en dan kunnen we in september al met de voorbereidingen voor de feesten 2017 beginnen. Hopelijk blijven al onze medewerkers in goede gezondheid en willen ze ook volgend jaar een meer dan nodig en gewaarde hulp bieden bij de feesten.

Bedankt allemaal en als je meegaat met onze Flandria tocht of naar Ekeren Swingt komt, tot dan, zo niet dan tot een volgende gelegenheid.

vvm

 
Feest Vrijzinnige Jeugd in Park Spoor Noord

Zaterdag 21 mei 2016: alle feestelingen werden door hun ouders stipt afgezet om 10 uur aan de ingang van het Red Star Line Museum! Daar werden de feestelingen ondergedompeld in het verhaal van Dinska Bronska, het verhaal van een meisje dat naar Amerika emigreert. Prachtig gebracht!

Dan was het even wandelen naar het MAS want daar hielden de feestelingen op het dakterras hun picknick! Mooi uitzicht, soms wat frisse wind, maar de zon deed haar werk ook goed.

Met hun zelfgemaakte T shirts ging het dan naar Park Spoor Noord waar de feestelingen een graffiti workshop kregen. Na wat nuttige aanwijzingen en raadgevingen van de instructeurs gingen de feestelingen met de beschermende kledij aan de slag. Eerst hun eigen ontwerp op een papier tekenen, dan dit overbrengen op de grote borden en spuiten maar. Enkele honderden bussen werden met veel enthousiasme leeggespoten. Met de hulp van de instructeurs van de Graffiti Fabriek werden er ware kunstwerkjes tevoorschijn gespoten. Zelfs de juffen zedenleer waagden hun creativiteit uit!

Alles mooi tegen de muur zetten en laten drogen, opruimen en dan tijd voor de groepsfoto met hun kunstwerken, die ze later mee naar huis mochten nemen.

Ondertussen waren de ouders toegekomen en dus tijd voor de flashmob van de feestelingen. Op moderne stemmige muziek brachten ze hun danskunst te voorschijn. Tijdens het tweede deel van hun optreden slaagden sommige feestelingen erin om zelfs hun ouders mee op de dansvloer te krijgen! Schitterend!

Tijd om de geschenken uit te delen in aanwezigheid van een afgevaardigde van HVV OVM Regio Antwerpen Noord, die ook voor de graffiti had gezorgd!

Dan een lekker hapje en drankje, nakaarten en genieten van hun kunstwerken.

Een geslaagd FVJ feest voor kansarme kinderen met de nodige zonneschijn!

Tot de volgende!

vvm

 
Feest Vrijzinnige Jeugd 2016 - Zon Zon ZonDeze volledige fotoreportage kan gedownload worden op

We mochten dit jaar niet klagen over het weer! Vanaf zaterdag morgen kwamen de feestelingen terecht in een zonovergoten domein Hoge Rielen in Kasterlee! Nadat ieder zijn slaapplaats had gekozen (altijd een moeilijk geval voor de kinderen) konden ze genieten van fris water of water met grenadine. Maar ook de croissants waren snel verdwenen. Dus tijd om wat regels uit te leggen en dan kon het eerste spel beginnen: Darwinspel!

Dan kwam misschien wel het plezantste voor de feestelingen: een waterslag en dat kon perfect op deze zonnige dag.

Tijd om zelf wat spelletjes te doen met de ballen, gezelschapsspel, gewoon in het bos of iets anders.

Tijd om middagmaal met hot dogs of broodje gezond. En of het smaakte!

Dan even rustpauze voor ontspanning en dan was het tijd om in workshops hun T shirts zelf te kleuren. Later was er het vieruurtje met fruit of een fris yoghurtje. Na vrij spel kwam er dan de fantastische barbecue of een vegetarisch alternatief. En dan kon de knalfuif beginnen tot … uur!

Zondagmorgen waren er lekkere koffiekoeken met chocolade melk of andere drank en nog wat croissants. Tijd dan om de voorbereidingen voor het optreden te oefenen dat ze in de namiddag voor de ouders en familie gingen opvoeren. Nog snel wat frietjes met de nodige sauzen en de rest van BBQ vlees of kaas enz. en dan snel inpakken want de bus was er al om terug naar de feestzaal te rijden.

Intussen hadden verschillen vrijwillige medewerkers van HVV Noord de feestzaal in gereedheid gebracht en met dit mooie weer kon het podium en de geluidsinstallatie op de speelplaats gezet worden.

Dag ouders! Hier zijn we met de vuile was en het was leuk!

Ondertussen ging de receptie verder en dan was het tijd voor het optreden van de feestelingen: een dansnummer met flashmob, voorlezen van wat de feestelingen over het weekend vonden, hun ideeën over wat zij al over hun leven vonden, de geschiedenis van Darwin, de evolutie, de betekenis van de fakkel met de cirkel er rond, een dankwoordje aan de juffen en de mensen van HVV Noord.

Dan was het tijd voor hun diploma en geschenken en aangezien het moeder dag was hadden de mensen van HVV Noord voor mooie rozen gezorgd die de feestelingen zelf mochten afleveren.

Dan op naar de feestzaal voor een geweldig tapabuffet!

Bedankt juffen en vooral bedankt medewerkers van HVV Regio Antwerpen Noord want dank zij u werd een fantastisch weekend en een geweldige viering.

Voor mij blijven er nu nog 2 feesten te gaan en dan kan de voorbereiding voor volgend jaar al beginnen.

vvm

 
Lentefeest in het toverbos!

Voilà, eerste feest is al voorbij dus nog 3 te gaan!

Zaterdag 19 maart was het een geslaagd Lentefeest in Het Toverbos! Het thema dat de juffen NCZ gekozen hadden voor dit jaar was: “De mooiste vis van de zee “! Kleurrijk, verrassend, plezant en vooral mooi! Proficiat feestelingen jullie hebben dat goed gedaan.

Tijdens de receptie barste de zaal bijna uit zijn voegen en onze medewerkers hadden hun handen vol op iedereen te kunnen bedienen. De feestelingen maakten daar ondertussen hun persoonlijke kroon.

Dan was het tijd om naar de mooi versierde andere zaal te gaan waar na een korte toespraak het optreden van de feestelingen volgde. Tijdens het optreden waren ouders en grootouders druk bezig met het fotograferen en filmen van hun feesteling. Onder de kundige leiding van juffen Wendy, Niky,Natalie en Sofie werd alles vlot gebracht. Dan was het tijd om hun diploma en zelfgemaakte tekening aan ouders en familieleden te tonen en dan het moment waarop de geschenken in dank werden aanvaard. Dank zijn deMens.NU – VUB – HVV en onze eigen afdeling was het mooi pakket dat werd overgemaakt aan de feestelingen.

Natuurlijk was er dan nog het optreden van de clown, en als ik goed geteld heb waren er meer ouders en grootouders dan feestelingen die dit optreden bijwoonden. Ook de andere aanwezige kinderen konden van de grappen en grollen genieten.

Dan was het tijd voor ons tapasbuffet voor de personen die hiervoor hadden ingeschreven.

Rond 19 uur konden de medewerkers dan aan de opkuis beginnen!

Bedankt aan alle medewerkers om ook dit jaar een vlot en geslaagd Lentefeest mogelijk te hebben gemaakt: 7 + 8 mei FVJ Kasterlee – 21 mei FVJ Spoor Noord en Red Star Line voor het verhaal van Dinska Bronska  en 5 juni Lentefeest! We hebben dus nog werk voor de boeg.

vvm

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 14
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates