topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Feest Vrijzinnige Jeugd in Park Spoor Noord

Zaterdag 21 mei 2016: alle feestelingen werden door hun ouders stipt afgezet om 10 uur aan de ingang van het Red Star Line Museum! Daar werden de feestelingen ondergedompeld in het verhaal van Dinska Bronska, het verhaal van een meisje dat naar Amerika emigreert. Prachtig gebracht!

Dan was het even wandelen naar het MAS want daar hielden de feestelingen op het dakterras hun picknick! Mooi uitzicht, soms wat frisse wind, maar de zon deed haar werk ook goed.

Met hun zelfgemaakte T shirts ging het dan naar Park Spoor Noord waar de feestelingen een graffiti workshop kregen. Na wat nuttige aanwijzingen en raadgevingen van de instructeurs gingen de feestelingen met de beschermende kledij aan de slag. Eerst hun eigen ontwerp op een papier tekenen, dan dit overbrengen op de grote borden en spuiten maar. Enkele honderden bussen werden met veel enthousiasme leeggespoten. Met de hulp van de instructeurs van de Graffiti Fabriek werden er ware kunstwerkjes tevoorschijn gespoten. Zelfs de juffen zedenleer waagden hun creativiteit uit!

Alles mooi tegen de muur zetten en laten drogen, opruimen en dan tijd voor de groepsfoto met hun kunstwerken, die ze later mee naar huis mochten nemen.

Ondertussen waren de ouders toegekomen en dus tijd voor de flashmob van de feestelingen. Op moderne stemmige muziek brachten ze hun danskunst te voorschijn. Tijdens het tweede deel van hun optreden slaagden sommige feestelingen erin om zelfs hun ouders mee op de dansvloer te krijgen! Schitterend!

Tijd om de geschenken uit te delen in aanwezigheid van een afgevaardigde van HVV OVM Regio Antwerpen Noord, die ook voor de graffiti had gezorgd!

Dan een lekker hapje en drankje, nakaarten en genieten van hun kunstwerken.

Een geslaagd FVJ feest voor kansarme kinderen met de nodige zonneschijn!

Tot de volgende!

vvm

 
Feest Vrijzinnige Jeugd 2016 - Zon Zon ZonDeze volledige fotoreportage kan gedownload worden op

We mochten dit jaar niet klagen over het weer! Vanaf zaterdag morgen kwamen de feestelingen terecht in een zonovergoten domein Hoge Rielen in Kasterlee! Nadat ieder zijn slaapplaats had gekozen (altijd een moeilijk geval voor de kinderen) konden ze genieten van fris water of water met grenadine. Maar ook de croissants waren snel verdwenen. Dus tijd om wat regels uit te leggen en dan kon het eerste spel beginnen: Darwinspel!

Dan kwam misschien wel het plezantste voor de feestelingen: een waterslag en dat kon perfect op deze zonnige dag.

Tijd om zelf wat spelletjes te doen met de ballen, gezelschapsspel, gewoon in het bos of iets anders.

Tijd om middagmaal met hot dogs of broodje gezond. En of het smaakte!

Dan even rustpauze voor ontspanning en dan was het tijd om in workshops hun T shirts zelf te kleuren. Later was er het vieruurtje met fruit of een fris yoghurtje. Na vrij spel kwam er dan de fantastische barbecue of een vegetarisch alternatief. En dan kon de knalfuif beginnen tot … uur!

Zondagmorgen waren er lekkere koffiekoeken met chocolade melk of andere drank en nog wat croissants. Tijd dan om de voorbereidingen voor het optreden te oefenen dat ze in de namiddag voor de ouders en familie gingen opvoeren. Nog snel wat frietjes met de nodige sauzen en de rest van BBQ vlees of kaas enz. en dan snel inpakken want de bus was er al om terug naar de feestzaal te rijden.

Intussen hadden verschillen vrijwillige medewerkers van HVV Noord de feestzaal in gereedheid gebracht en met dit mooie weer kon het podium en de geluidsinstallatie op de speelplaats gezet worden.

Dag ouders! Hier zijn we met de vuile was en het was leuk!

Ondertussen ging de receptie verder en dan was het tijd voor het optreden van de feestelingen: een dansnummer met flashmob, voorlezen van wat de feestelingen over het weekend vonden, hun ideeën over wat zij al over hun leven vonden, de geschiedenis van Darwin, de evolutie, de betekenis van de fakkel met de cirkel er rond, een dankwoordje aan de juffen en de mensen van HVV Noord.

Dan was het tijd voor hun diploma en geschenken en aangezien het moeder dag was hadden de mensen van HVV Noord voor mooie rozen gezorgd die de feestelingen zelf mochten afleveren.

Dan op naar de feestzaal voor een geweldig tapabuffet!

Bedankt juffen en vooral bedankt medewerkers van HVV Regio Antwerpen Noord want dank zij u werd een fantastisch weekend en een geweldige viering.

Voor mij blijven er nu nog 2 feesten te gaan en dan kan de voorbereiding voor volgend jaar al beginnen.

vvm

 
Lentefeest in het toverbos!

Voilà, eerste feest is al voorbij dus nog 3 te gaan!

Zaterdag 19 maart was het een geslaagd Lentefeest in Het Toverbos! Het thema dat de juffen NCZ gekozen hadden voor dit jaar was: “De mooiste vis van de zee “! Kleurrijk, verrassend, plezant en vooral mooi! Proficiat feestelingen jullie hebben dat goed gedaan.

Tijdens de receptie barste de zaal bijna uit zijn voegen en onze medewerkers hadden hun handen vol op iedereen te kunnen bedienen. De feestelingen maakten daar ondertussen hun persoonlijke kroon.

Dan was het tijd om naar de mooi versierde andere zaal te gaan waar na een korte toespraak het optreden van de feestelingen volgde. Tijdens het optreden waren ouders en grootouders druk bezig met het fotograferen en filmen van hun feesteling. Onder de kundige leiding van juffen Wendy, Niky,Natalie en Sofie werd alles vlot gebracht. Dan was het tijd om hun diploma en zelfgemaakte tekening aan ouders en familieleden te tonen en dan het moment waarop de geschenken in dank werden aanvaard. Dank zijn deMens.NU – VUB – HVV en onze eigen afdeling was het mooi pakket dat werd overgemaakt aan de feestelingen.

Natuurlijk was er dan nog het optreden van de clown, en als ik goed geteld heb waren er meer ouders en grootouders dan feestelingen die dit optreden bijwoonden. Ook de andere aanwezige kinderen konden van de grappen en grollen genieten.

Dan was het tijd voor ons tapasbuffet voor de personen die hiervoor hadden ingeschreven.

Rond 19 uur konden de medewerkers dan aan de opkuis beginnen!

Bedankt aan alle medewerkers om ook dit jaar een vlot en geslaagd Lentefeest mogelijk te hebben gemaakt: 7 + 8 mei FVJ Kasterlee – 21 mei FVJ Spoor Noord en Red Star Line voor het verhaal van Dinska Bronska  en 5 juni Lentefeest! We hebben dus nog werk voor de boeg.

vvm

 
TONEEL TEN VOORDELE VAN VAGA VZW

Op vrijdag 19 februari 2016 trokken we naar het EWT theater in Deurne om samen met vele anderen (de zaal was uitverkocht en sommige personen moesten zelfs op de trappen een plaatsje vinden) te genieten van wat omschreven was als een hilarische komedie “Van kwaad naar erger”!

Het was voor VAGA vzw een bijzondere avond want na de voorstelling werd een mooi bedrag door de mensen van EWT overgedragen aan Jet, en wij zijn blij dat we daar ook onze eurokes hebben toe bijgedragen, want VAGA vzw is en blijft één van onze favoriete organisaties die we graag steunen.

Dank zij de verkoop van gadgets tijdens al hun optredens en met de inkomsten van deze avond is het voor VAGA vzw eens te meer een bewijs dat er steeds mensen en organisaties zijn die hun willen steunen en dat is maar goed ook!

Het toneelstuk zelf zal je misschien zeggen? Wel het was een avond waar je eens aan niets moest denken, alleen genieten en de komische woordspelingen, gebaren en soms de acrobatische toeren van het EWT gezelschap op je moest laten afkomen en genieten.

Hilarisch – komisch – subliem – prachtig = dit zijn allemaal woorden die na de vertoning werden uitgesproken door de aanwezigen.
Wat Daisy Thys, Chris Matieu, AnnikPauwels, Jeroen Maes en Frank de Kaey op het toneel brachten was perfect en de lachsalvo’s en het applaus op het einde van de vertoning waren daar zeker de beste getuigen van.

Van driehoeks-vierhoeken verhouding zijn er al veel stukken gemaakt maar de ontknoping van dit stuk was dan voor vele wel een verrassing.
Als je er niet kon bij zijn probeert dan toch maar eens of er nog plaats is tijdens de laatste voorstellingen van het EWT theater: u zult het zich niet beklagen als u een liefhebber bent van een zorgeloze en plezante avond.

Trouwens moest u noch ergens enkele euro’s te veel hebben die door de lage rente niet genoeg opbrengen dan kan je die nog altijd aan VAGA vzw overmaken want uw gift zal in dank aanvaard worden!

vvm

 
Algemene vergadering en nieuwjaarsreceptie

Er was genoeg volk op onze algemene ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie (23 januari 2016), maar we hadden er toch wel wat meer verwacht. Maar goed zij die er waren hebben weer eens van een gezellige avond kunnen genieten.

Daar er geen nieuw kandidaturen werden ingediend blijven de besturen van onze afdelingen dezelfde zoals voorgedragen.

Ronny Kruyniers opende de vergadering met een algemeen overzicht en het feit dat we van sommige leden van onze afdelingen spijtig genoeg moesten afscheid nemen.

François Geerts gaf een samenvatting van de financiële toestand en ledenaantal, waarna Vic Van Meel naast een overzicht van onze activiteiten in 2015 tevens wat beschouwingen gaf over het jaar 2015 met enkel punten over milieu, banken, aanslagen en de vluchtelingen problematiek. Hij gaf ook de standpunten van vrijzinnigen weer en benadrukte dat we ons niet moeten laten doen. Tot slot gaf hij de raad om in 2016 verder te doen zoals de aanwezigen bezig waren in 2015 en vooral te doen wat nodig is in deze wereld: verdraagzaamheid en respect.

Daarna kon het feest beginnen en alle gerechten en vooral de nagerechten werden met smaak verwerkt.

Dus als je er niet bij kon zijn dit jaar, zeker volgend jaar komen!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 14
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates