topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Herdenking Wapenstilstand 2016

Dit jaar waren we aanwezig op de herdenking van de Wapenstilstand in Merksem. Het was een sobere maar mooie plechtigheid met heel wat volk en gepaste muziek. Door vele verenigingen werden er bloemstukken aan het monument neergelegd, waaronder ook één van onze afdeling HVV Regio Antwerpen Noord.
Na de plechtigheid ging het verder naar het districtshuis maar onze beentjes waren al sterk gekoeld en daarom zochten we een warme gelegenheid op om iets warms of fris te drinken.


Een toespraak werd er niet toegelaten maar daarom wil ik toch even wat bedenkingen kenbaar maken !

TEN OORLOG – WAPENSTILSTAND – OPNIEUW OORLOG – EN HOE IS HET VANDAAG ?

Lees meer...
 
EHP internationaal congres

EUROPEAN HUMANIST PROFFESSIONALS CONGRES BUILDING BLOCKS FOR HUMANIST ECDUCATION

Deelnemers uit België, Schotland, Iceland, Nederland, Duitsland, Engeland, Denemarken, Noorwegen, Kroatië, Rusland een bonte mengeling van personen die begaan zijn met de humanistische gedachten en de lessen over humanisme in hun land: het was een ervaring om te horen hoe het in hun land gesteld is de met organisatie en het lesgeven!

Tijdens de 3 dagen (14 -15 en 16 oktober 2016 – Antwerpen) kregen wij een inzicht in de lokale toestand in ieder van die landen, maar ook dat er zelf in één land per regio dan nog enorme verschillen waren.

Tijdens de lunch, break en de gesmaakte avond diners konden we nader kennis maken met de personen.

Er is blijkbaar nog veel werk te doen in verschillende landen en sommige landen staan daar waar wij in België stonden in de jaren 50 -60 met onze NZC lessen! Misschien is de hoge tijd dat de Europese commissie ook eens wat werk gaat leveren in verband met de levensbeschouwingen en vooral NZC om ten minste tot een algemene regel te komen over de vrijheid van studierichting en levensbeschouwing voor de jongeren en iedereen gelijke kansen te geven in alle landen. Maar ja dat is voor veel Europese politiekers nog steeds een te ver van mijn bed show!

Het was wel hartverwarmend om te horen dat er gelukkig nog veel vrijwilligers in alle landen zijn die humanisme verdedigen en steunen!

Link: http://www.humanistprofessionals.eu/

 
Ekeren swingt ten voordele van VAGA vzw

Ondanks er bij het begin regenbuien waren was er toch al veel volk opgekomen om Ekeren swingt bij te wonen. Later kwam er dan de zon door en verscheen er ook meer volk. Sfeer was er genoeg, en de soms wat te luide muziek heeft de pret niet bederven. Hopelijk heeft dit evenement wat opgebracht voor Vaga vzw. Wij hebben er in ieder geval onze eurokes toe bijgedragen!

 
Lange havenvaart met een flandriaschip

Als je wil weten hoe groot onze Antwerpse haven wel is, dan had je er op zondag 19 juni 2016 moeten bij zijn!

Iedereen was goed op tijd bij de Londenbrug en de weergoden (als die al bestaan) waren ons gunstig gezind!

Flandria is al jaren de organisator voor een mooie excursie door de imposante haven van Antwerpen. De rondvaart nam ons mee door de verschillende dokken voor een mooie uitstap of is de uitvaart – door de haven van Antwerpen en terwijl we de immense omvang en bedrijvigheid met eigen ogen konden zien, kregen we uitleg over de geschiedenis en werking van de haven en de verschillende gebouwen aan zowel het stuurboord zijde (rechterkant van de boot in de vaarrichting) als de bakboord zijn (dus de linkerzijde).

Blikvanger was natuurlijk het nieuwe Havenhuis! Sommige vinden het mooi anderen vinden het een draak van een gebouw, maar als vrijzinnigen mag ieder zijn gedacht hebben en zeggen, dus ook over gebouwen.

Van het ene dok in het andere, langs de Berendrecht en Zandvlietsluis, door de Boudewijn en Van Cauwelaertsluis. Container ladingen, vloeibare en droge bulk, stukgoed, RORO, CONRO het was er allemaal.

We mogen fier zijn op onze Antwerpse haven, de tweede haven in Europa, met de tweede grootste chemiesector in de wereld ( na Houston USA) en binnen de top 20 van de wereld.

Het was een geslaagde activiteit en als je er niet bij was, ga dan eens op een mooie zonnige dag naar de Londenbrug en scheep zelf in voor de lange havenvaart: het is de moeite en ik ben er zeker van dat je dingen gaat zien en horen waarvan je het bestaan niet wist.

vvm

 
Lentefeest Park Spoor Noord!

Oef, het zit erop! Laatste feest op 5 juni 2016 Lentefeest op Park Spoor Noord!

En geloof het of niet ook nu was de zon van de partij en schitterend weer! Dus eerst kronen maken, een mooie armband in elkaar knutselen of voor de meisjes een halsketting, een spelletje, nog even repeteren voor het optreden. Dan nog wat lekkers eten met een lekker drankje, ook voor de ouders die onze cava wisten te waarderen.

Dan terug de mooiste kleren aan voor de feestelingen want het was tijd voor hun optreden. Met mooie tekeningen en gezegden werd aan de ouders en familieleden hun Lentefeest letterlijk in de bloemen gezet met op het einde een prachtige bloemenregen van rode hartjes!

Het was gezellig en de geschenken werden in dank aangenomen.

Dank aan de leerkrachten Inge en Katrien die alles in goede banen hebben geleid.

Zo, alle feesten zijn voorbij, dus tijd om de dossiers in orde te brengen, nog één vergadering voor de verlofperiode en dan kunnen we in september al met de voorbereidingen voor de feesten 2017 beginnen. Hopelijk blijven al onze medewerkers in goede gezondheid en willen ze ook volgend jaar een meer dan nodig en gewaarde hulp bieden bij de feesten.

Bedankt allemaal en als je meegaat met onze Flandria tocht of naar Ekeren Swingt komt, tot dan, zo niet dan tot een volgende gelegenheid.

vvm

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 14
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates