topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Sociale Film

Woensdag 23 november 2016 om 14 uur vond onze deelname aan de Sociale Film plaats in Out of a Box in Antwerpen. Er waren slechts een twintigtal aanwezigen wat wel een beetje teleurstellend was. Maar de film was prima:

STONEWALL
= dit is het fascinerende verhaal van de gebeurtenissen die uitmondden in de Stonewall Riots van 1969 in USA New York. Die Riots waren een internationale mijlpaal voor de LGBT –rechten. We volgden het emotionele en politieke ontwaken van Danny, een jonge man in Greenwich Village in New York City. Als een groentje komt hij aan in de stad en wordt hij opgevangen door een bont groepje jongeren uit de holebi en transgender gemeenschap. Een dagelijkse dosis discriminerende vernederingen voedt hun woede. Danny zal een historische strijd voor gelijkheid ontketenen.
Spijtig dat we nu nog altijd moeten vaststellen dat in 73 landen holebi zijn nog altijd als een misdaad beschouwd wordt!

 
Music For Life

U mag ook steeds een storting doen op onze rekening BE 34 0000 4942 0890 van HVV OVM Regio Antwerpen Noord – Melgesdreef 15 -2170 Merksem!
Dit ten voordele van Music for Live – voor project Pleezorg Vlaanderen.

 
Herdenking Wapenstilstand 2016

Dit jaar waren we aanwezig op de herdenking van de Wapenstilstand in Merksem. Het was een sobere maar mooie plechtigheid met heel wat volk en gepaste muziek. Door vele verenigingen werden er bloemstukken aan het monument neergelegd, waaronder ook één van onze afdeling HVV Regio Antwerpen Noord.
Na de plechtigheid ging het verder naar het districtshuis maar onze beentjes waren al sterk gekoeld en daarom zochten we een warme gelegenheid op om iets warms of fris te drinken.


Een toespraak werd er niet toegelaten maar daarom wil ik toch even wat bedenkingen kenbaar maken !

TEN OORLOG – WAPENSTILSTAND – OPNIEUW OORLOG – EN HOE IS HET VANDAAG ?

Lees meer...
 
EHP internationaal congres

EUROPEAN HUMANIST PROFFESSIONALS CONGRES BUILDING BLOCKS FOR HUMANIST ECDUCATION

Deelnemers uit België, Schotland, Iceland, Nederland, Duitsland, Engeland, Denemarken, Noorwegen, Kroatië, Rusland een bonte mengeling van personen die begaan zijn met de humanistische gedachten en de lessen over humanisme in hun land: het was een ervaring om te horen hoe het in hun land gesteld is de met organisatie en het lesgeven!

Tijdens de 3 dagen (14 -15 en 16 oktober 2016 – Antwerpen) kregen wij een inzicht in de lokale toestand in ieder van die landen, maar ook dat er zelf in één land per regio dan nog enorme verschillen waren.

Tijdens de lunch, break en de gesmaakte avond diners konden we nader kennis maken met de personen.

Er is blijkbaar nog veel werk te doen in verschillende landen en sommige landen staan daar waar wij in België stonden in de jaren 50 -60 met onze NZC lessen! Misschien is de hoge tijd dat de Europese commissie ook eens wat werk gaat leveren in verband met de levensbeschouwingen en vooral NZC om ten minste tot een algemene regel te komen over de vrijheid van studierichting en levensbeschouwing voor de jongeren en iedereen gelijke kansen te geven in alle landen. Maar ja dat is voor veel Europese politiekers nog steeds een te ver van mijn bed show!

Het was wel hartverwarmend om te horen dat er gelukkig nog veel vrijwilligers in alle landen zijn die humanisme verdedigen en steunen!

Link: http://www.humanistprofessionals.eu/

 
Ekeren swingt ten voordele van VAGA vzw

Ondanks er bij het begin regenbuien waren was er toch al veel volk opgekomen om Ekeren swingt bij te wonen. Later kwam er dan de zon door en verscheen er ook meer volk. Sfeer was er genoeg, en de soms wat te luide muziek heeft de pret niet bederven. Hopelijk heeft dit evenement wat opgebracht voor Vaga vzw. Wij hebben er in ieder geval onze eurokes toe bijgedragen!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 14
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates