topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Bezoek luchthaven Antwerpen en Stampe en Vertongen museum!


Bezoek van zondag19 februari 2017

Heb je er ooit al eens bij stilgestaan wat er allemaal nodig is als je per vliegtuig op vakantie gaat of gewoon voor zaken ergens naartoe vliegt?
Je hebt je ticket en vindt het al eigenaardig dat je minstens 2 uur voor vertrek op de luchthaven moet zijn. Als je dan ook nog met uw eigen auto bent is het ook nog eens zoeken naar een parkeerplaats. Als je met een taxi of luchthaven transport komt dan is dat al een zorg minder.
Maar wat gebeurt er achter de schermen om uw vlucht veilig en op tijd te laten vertrekken? Ons bezoek aan de luchthaven van Antwerpen heeft ons heel wat wijzer gemaakt. Onze gids Harry loodste ons via de check in balie naar de Meteo afdeling waar piloten hun luchtvaartplan klaar maken en de weersvoorspellingen nakijken.
Dan zij er ook nog de nodige nevendiensten zoals veiligheidsmensen, brandweer, luchtcontrole personeel, onderhoudsmensen enz. Die moeten allemaal paraat staan om in geval van een nodige interventie in actie te komen. Maar wist je dat de brandweer niet alleen in nood opkomt, maar tevens instaat voor het onderhoud van de landingsbanen en het gras op de juiste lengte moet afrijden? Vergeet dan niet de brandstofvoorzieningen, de catering en de opruim diensten.
Onze gids gaf ons ook een degelijke uitleg over de verschillende types vliegtuigen die er te zien waren: lijnvluchten, sportvliegtuigen en privé jets.
Dan was het tijd om het Stampe en Vertongen museum te bezoeken. Naast echte oldtimer-vliegtuigen, zij er ook veel foto’s en zelf een heuse V1 te zien en een meer moderne opleidingsvliegtuig. Je kon er zelf eens in gaan zitten als je dat wou.
Als er op een kleine luchthaven, die eigenlijk niet zo klein is want we hebben heel wat afgewandeld, er ruim 400 personen werken voor een beperkt aantal lijnvluchten, sportvliegtuigen en enkele privé jets, die moet dat dan niet zijn op Zaventem!
Ons bezoek was de moeite waard. Nadien gingen we een hapje eten in het gezellige restaurant.
Een luchthaven rondleiding en bezoek aan het museum een aanrader! En wie weet kan je er je luchtdoop organiseren!

 
Algemene ledenvergadering en Nieuwjaarsreceptie

Zaterdag 21 januari 2017 was er zoals alle jaren onze algemene ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie. Ondanks de vele laatste afzeggingen wegens ziekte (griep) waren er toch meer dan de helft van onze leden komen opdagen.

Zoals ieder jaar bleef ook dit jaar onze oproep om nieuwe jongere bestuursleden te vinden zonder resultaat. Dus gaat de oude ploeg er nog maar eens een jaartje bij doen.

Na de toespraak van Ronny was het de beurt aan François om een kort financieel overzicht te geven en dan begon Vic aan zijn overzicht van de voorbije activiteiten en wat zijn standpunt is over sommige zaken in onze wereld.

Een laatste oproep van Ronny met de vermelding dat voor onze eerstvolgende activiteit van een bezoek aan de luchthaven er nog slechts 6 plaatsen beschikbaar waren, konden de aanwezigen zich te goed doen aan een uitgebreid Breugelbuffet.

 

Nieuwjaarsspeech: PDF-document Angst en Hoop.

 
Concert van de Grungblavers in de Koningin Elisabethzaal

Woensdag 14 december trokken we samen met vele andere naar de nieuwe Koningin Elisabethzaal in Antwerpen voor een concert van de Grungblavers met hun nieuwe liedjes.
Je zet je neer in de nieuwe stoelen om rustig te kunnen genieten van de liedjes. Liedjes die mensen evergreens noemen en die dus eeuwig jong blijven en die wij (wat oudere generatie) soms meezingen in de auto, onder de douche, op een feestje.
Maar al tijdens de eerste noten en teksten is een groot deel van de zaal al niet meer zo rustig in hun stoel: men zingt mee, zwaait mee, men klapt in de handen, men zwaait met lichtjes enz.
Het is en blijft fantastisch wat die mannen realiseren! Het was een plezante avond met ontroerende teksten, met grappige teksten en vooral mooie stemmen!
Een avond met de Grungblavers is en blijft een evenement dat u eens in uw leven moet gezien en gehoord hebben, zeker als echte Antwerpenaar!

 
Sociale Film

Woensdag 23 november 2016 om 14 uur vond onze deelname aan de Sociale Film plaats in Out of a Box in Antwerpen. Er waren slechts een twintigtal aanwezigen wat wel een beetje teleurstellend was. Maar de film was prima:

STONEWALL
= dit is het fascinerende verhaal van de gebeurtenissen die uitmondden in de Stonewall Riots van 1969 in USA New York. Die Riots waren een internationale mijlpaal voor de LGBT –rechten. We volgden het emotionele en politieke ontwaken van Danny, een jonge man in Greenwich Village in New York City. Als een groentje komt hij aan in de stad en wordt hij opgevangen door een bont groepje jongeren uit de holebi en transgender gemeenschap. Een dagelijkse dosis discriminerende vernederingen voedt hun woede. Danny zal een historische strijd voor gelijkheid ontketenen.
Spijtig dat we nu nog altijd moeten vaststellen dat in 73 landen holebi zijn nog altijd als een misdaad beschouwd wordt!

 
Music For Life

U mag ook steeds een storting doen op onze rekening BE 34 0000 4942 0890 van HVV OVM Regio Antwerpen Noord – Melgesdreef 15 -2170 Merksem!
Dit ten voordele van Music for Live – voor project Pleezorg Vlaanderen.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 14
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates