topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Lentefeest Toverbos

Klik hier om het fotoalbum te bekijken van het Lentefeest in het Toverbos 2018

Zaterdag 24 maart 2018 startte ons tweede Lentefeest in Toverbos. De vrijwilligers waren al vroeg op post om alles in orde te brengen: zaal, springkasteel, geschenken, muziek, drank en snacks voor de receptie.

Rond 9.40 u kwamen de eerste feestelingen en hun ouders al toe: mooie jurkjes voor de meisjes en Coole kostuums voor de jongens. Na een korte toespraak tot de aanwezigen kon het feest beginnen.

Tijd om te starten: in twee groepen werden de feestelingen verdeeld om dan ofwel in de workshop of de vertelcaravan te gaan. Daarna werden ze gewisseld en ondertussen maakten de andere aanwezige kinderen gretig gebruik van het springkasteel en de fietsjes en andere speeltuigen. Ondertussen konden de ouders in ons praatcafé een drankje nuttigen en wat versnaperingen verorberen, dit onder leuke muziek. Sommige ouders gingen natuurlijk een kijkje nemen als hun feesteling in de workshop aan het werk was.

Dan kwam het optreden van de feestelingen met als thema “De geur van vriendschap. Alle feestelingen kwamen aan de beurt en juf Sofie nam met veel enthousiasme deel aan het optreden, terwijl de andere leerkrachten de teksten voorlazen. Er is misschien wel een actrice voor het Echt Antwerps Theater verloren gegaan toen Sofie voor leerkracht NCZ koos!

Het einde van het verhaal was dat de feestelingen een middel hadden gevonden om de geur van vriendschap te maken en deze werd dan ook aan de moeders overhandigd.

Dan was de tijd voor de huldiging van de feestelingen: iedere feesteling kon op het podium zijn of haar diploma ophalen en kreeg daarbij dan ook nog de geschenken. De zaal werd door de ouders voor zulk een mooi moment omgetoverd tot een foto zaal!

Nog wat napraten bij een drankje een ballon oppikken nog even in het springkasteel en dan was het weeral voorbij.

Bedankt juffen Sofie, Natalie en Gerda, het was af!

Ook dank aan onze ploeg medewerkers die alles weer vlot lieten verlopen want zonder hen kan zo een feest niet doorgaan.

Voilà, nog 1 Lentefeest te gaan en nog 2 FVJ feesten!

 
Lentefeest Laerhof

Ons eerste Lentefeest op zondag 11 maart 2018 was een succes, voor 56 feestelingen en 182 familieleden op de receptie. Het werd een Djembé dag!!

Van in de voormiddag waren de feestelingen druk in de weer om hun kronen ent tekeningen te maken, en ook de nodige werkhartjes voor hun doortocht door de grote poort naar de grote school te vieren. Jan van de vzw Doedes Kaden begon dan met de opleiding voor hun voorstelling in de namiddag voor de familieleden. Hij bracht de kinderen op een reis door de wereld en op iedere plaats dat er even werd halt gehouden werden dan de plaatselijke muziek instrumenten of speciale geluiden geoefend. Dan was het tijd om ook hun djembé ensemble te oefenen. Na enkele tijde was het al redelijk goed maar in de namiddag moest er toch nog wat geoefend worden. Maar tijd om iets te eten en te ontspannen.

Ondertussen werd er in de keuken en de receptie zaal hard gewerkt om alles in gereedheid te brengen voor de receptie. Bedankt aan Margriet en mama van Katrien om te helpen.

Na de middag tijd om alles opnieuw goed in te oefenen en tegen dat de eerste familieleden aankwamen was de afstemming in orde.

Tijd voor het grote optreden. Met heel veel enthousiasme gingen de feestelingen mee op reis met Jan en ja ze wisten nog allemaal wat ze moesten doen tot groot plezier van de familieleden. Het djembé orkest deed de decibels stijgen maar het ritme was er!

Dan de huldiging van de feestelingen: na naam afroeping kregen de feestelingen hun geschenken en liepen ze door de mooie versierde boog van kleuter naar de grote school.

Dan was het de receptie en de mooie versierde tafels met allerlei snacks voor groot en klein werden dan door de aanwezigen alle eer aangedaan en samen met één drankje of meer werd er nog gezellig nagepraat.

Het was een succes feest! Bedankt Joke, Inge en Katrien, en ook de man van Katrien, de mama van Katrien en Margriet voor jullie inzet!

Op ons volgende Lentefeest zullen we trachten het succes met een andere formule nog eens over te doen.

vvm

 
Kinderbal

Zondag 4 maart 2018: ook op het Kinderbal waren we aanwezig om de kinderen te voorzien van mooie kronen of werkelijke piraten hoeden en nog wat klein geschenkjes.

 
Carnaval

Zaterdag 3 maart 2018: Ter gelegenheid van de carnaval stoet in Ekeren werden door onze afdeling enkele slordige 100 draagtassen met logo HVV uitgedeeld met de nodige geschenkjes erin tussen de vele kinderen langs het parcours. De 120 gretige toeschouwers namen dit met dank in ontvangst. Verder was de garage van Ronny nogmaals omgetoverd in een paradijs voor de kansarme kinderen en familie die daar gratis van warme dranken en hotdogs konden genieten.

 
Algemene vergadering van HV Provincie Antwerpen

Zaterdag 3 februari 2018  vond de jaarlijkse algemene vergadering van HV Provincie Antwerpen plaats.

Onze afdeling had het voorrecht om deze gelegenheid te mogen organiseren  in zaal ’t Rood Dak te Ekeren.

Onze medewerkers hebben hun best gedaan  om de zaal om te toveren in eerst een vergaderruimte  met alle mogelijke  noodzakelijke zaken  zoals beamer, scherm, micro’s, vergadertafels ontvangst  met koffiekoeken  en koffie of thee of fruitsap en later dan in korte tijdspanne  de zaal om te vormen in een warm buffet ruimte met de nodige tafels en stoelen  en natuurlijk de noodzakelijke dranken. Het was een goed georganiseerde dag!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 2 van 5

HVV-RAN op het www

Groep HVV Regio Antwerpen-Noord op facebook

HVV Regio Antwerpen-Noord op Youtube

Externe link

Banner

Bezoekers aantal

We hebben 3 gasten online
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates