topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Zonnig FVJ in Park Spoor Noord - 6 mei 2017

De feestelingen werden tijdig afgezet op de afgesproken plaats zodat ze zich in de ochtend konden wentelen in het verhaal van Dinska Bronska in het Red Star museum. Het verhaal van een meisje dat naar Amerika emigreert.

’s Middags gingen ze dan picknicken op het dakterras van het Mas.

Daarna terug naar Park Spoor Noord waar ze een graffiti workshop konden maken dat nadien mee naar huis genomen kon worden. En er waren echte kunstwerkjes tussen!

Ook nog even oefenen voor het optreden later.

En dan kwamen de ouders en grootouders toe met heel wat lekkers!

Tijd voor het optreden van de feestelingen: wat is zedenleer voor hen! Wat is belangrijk in het leven voor hen: vrede, vriendschap, kinderrechten, liefde enz.

Mooi gebracht met aangepaste muziek en dansjes.

De feestelingen werden dan elk afzonderlijk afgeroepen en mochten hun geschenken in ontvangst nemen.

Het was een zonnige geslaagde dag: proficiat juf Inge en juf Katrien!

En nu nog één FVJ feest voor mij en dan is het wachten tot volgend jaar!

 
Lentefeest 30 april 2017

Rond 10 uur werden de feestelingen door de ouders afgezet aan de school K’do. Dan konden de workshops beginnen voor de feestelingen: kronen maken, wegwijzer maken met richting aanwijzers en leuke teksten over hoe zijn zedenleer ervaren, repetitie voor de namiddag en dan was het al tijd om te eten.

In de namiddag trokken de feestelingen met hun mooie kronen op naar het foto museum. Daar konden ze zelf leuke fotootjes maken en aan hun fantasie ontbrak het niet!

Dan was het al snel tijd om terug naar de school te gaan want daar waren de eerste ouders en grootouders al aanwezig. Dus snel de receptie klaar zetten: drankjes, versnaperingen en ook de zelfgemaakte zaken die de ouders zelf meegebracht hadden.

Dan was het tijd voor het optreden van de feestelingen: wat was voor hun belangrijk, een dansje, een uitleg over het symbool van de fakkel en de mannetjes, en dan verstrooien van zelfgemaakte rode hartjes en de bloem voor de mama.

En dan waren er de geschenken! En verder ging het met de nodige drankjes en versnaperingen en dit heeft wel wat langer geduurd dan wij verwacht hadden.

Maar dat was niet erg, want dit bewees dat de formule een succes was.

 
DAE quiz 25 maart 2017

Ondanks hun vele werk tijdens de dag van ons Lentefeest trok ’s avonds onze quiz ploeg naar Ekeren voor deelname aan de DAE quiz.
Vermoeid of niet, het ging vlot en op zeker ogenblik stonden we zelfs tweede in de rangschikking.
Maar in ronde  9 en 10 kregen we een terugval ( moe of drank ?) en werden we uiteindelijk toch mooi vijfde ! Proficiat!
We hebben ons geamuseerd en volgend jaar op 31 maart 2018 gaan we zeker terug meedoen en proberen nog beter te scoren!

 
Lentefeest 25 maart 2017 in het heiken!

ZON! Goed voor ons springkasteel buiten! En dat had al aantrek voor het optreden van de feestelingen: schoentjes uit en met hun feestkledij was het al klimmen, schuiven en springen.
Toen de zaal tot de nok gevuld was met ouders en familieleden, was de tijd om het programma af te werken: welkom toespraak terwijl de feestelingen zich klaarmaakten voor hun optreden. Dan op mooie muziek brachten de feestelingen op het podium hun wenskaart (Als ik een held was…-) in de wensboom. Tijd voor hun versje “ Ik ben een superheld en daarna het verhaal van “ de slak en de walvis “ dat door de feestelingen werd uitgebeeld. Nadien konden ze 1 voor 1 hun wens zelf voorlezen: vrede, liefde, mensen helpen, vliegen enz. alles kwam aan bod.
Tijd voor hun diploma, het geschenk voor de ouders en natuurlijk de geschenken voor de feestelingen zelf niet vergeten, met dank aan VUB, HVV, DeMens.NU en onze afdeling zelf.
Op naar buiten dan in de zon voor de workshops met grimm, vruchtensaté maken, kronen, enz. en natuurlijk het springkasteel bestormen.
Ouders en familieleden konden dan buiten in de zon genieten van onze snacks en één of meerdere drankjes.
Proficiat aan de juffen NCZ Niky, Maureen en Sara voor het optreden van de feestelingen! Bedankt ook alle medewerkers om van 10 uur ’s morgens tot 18 uur ’s avonds alles in orde te brengen en terug af te breken en op te ruimen.
Moe maar tevreden konden we ons tweede Lentefeest afsluiten. Nog één Lentefeest en twee FVJ’s te gaan!

 
UNICEF QUIZ 18 maart 2017!

Na een ochtend meegewerkt te hebben aan ons eerste lentefeest; trok een ploeg van onze afdeling ’s avonds naar Aartselaar om er deel te nemen aan de Unicef Quiz! Al enkel jaren nemen we deel aan deze quiz om Unicef in hun werk te steunen.

Maar blijkbaar heeft het ochtendwerk onze geesten wat beneveld, want het was een zeer goede quiz, maar onze juiste antwoorden kwamen niet zo vlot!

Voornaamste was dat we met onze deelname aan de quiz, de tombola en het kopen van versnaperingen ons Euro centje hebben bijgedragen en hopelijk Unicef toch wat geholpen hebben.

De uitslag? Dat is een doordenkertje! Er waren 23 ploegen (veel professionals) en we werden 19 de en toch waren we laatst! Hoe kan dat?

Als je het antwoord weet kan je gerust meedoen met onze ploeg op een volgende quiz!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 4 van 5

HVV-RAN op het www

Groep HVV Regio Antwerpen-Noord op facebook

HVV Regio Antwerpen-Noord op Youtube

Externe link

Banner

Bezoekers aantal

We hebben 3 gasten online
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates