topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Zoeken...

Historiek van alle verschenen berichten
Een warm FVJ Noord!

Het was heel warm en zonnig en normaal zou men zeggen: mooi weer!

Maar om een ganse dag druk bezig te zijn was dat toch wat te warm. Gelukkig was er genoeg water en frisdrank voorzien en kon de graffiti van de feestelingen doorgaan in de schaduw van de bomen. Zoals steeds gaf de graffiti specialist Jassin ook nu weer de kinderen eerst wat goede raad en aanwijzingen voor het echte werk kon beginnen. Dan snel hun beschermkledij aantrekken en dan konden de feestelingen zelf aan de slag om hun kunstwerk vorm en kleur te geven.

Al middag: dus tijd om de hotdogs, fruit en drank te nuttigen. Even een kleine rustpauze en dan begon de grote djembé oefening. Eerst een haperend begin, maar stilaan kwamen de feestelingen in het goede ritme. Nog wat drinken of fruit eten en onze petjes “Respect” opzetten want de eerste ouders en familieleden kwamen al toe.

Tijd voor het optreden van de feestelingen! Met hun graffiti kunstwerk voor zich en de djembé tussen hun benen kon het recital beginnen. Dat het goed was kon men horen aan het veel en luid applaus van de ouders en familieleden, die soms zelf ritmisch mee klapten.

Even wat opruimen en na een korte toespraak werden de feestelingen door de “overstap boom” geloodst om hun geschenken in ontvangst te nemen. En dan kon de receptie beginnen met allerlei lekkere dingen en een veelvoud aan dranken waarbij een typisch Hobokens biertje “Nello” niet mocht ontbreken.

Onder de bomen was het goed vertoeven en kon er nog lang nagepraat worden.

Een geslaagd FVJ feest: zeker en vast!

Bedankt juffen Katrien en Inge en ook alle vrijwillige medewerkers!

Zo alle feesten zijn nu voorbij, dus tijd om alle dossiers af te sluiten. En dan? Ja tot volgend jaar zeker.

vvm

 
FVJ weekend 12 en 13 mei 2018

Klik hier om het fotoalbum te bekijken van het FVJ weekend in De Hoge Rielen 2018

Zaterdag prachtige zon en ondanks wat problemen bij het vertrek die door onze medewerkers werden opgelost, geraakte iedereen met pak en zak toch Sommige feestelingen hadden genoeg bagage bij voor een 14 daagse reis! Het was al snel tijd voor de Graffiti want onze Jassin was keurig op tijd alsook de DJ was er al om zijn installatie te plaatsen. Snel Jassin even helpen om de panelen op te stellen zodat hij met zijn uitleg kon beginnen over het Graffiti gebeuren en de zaken waar men op moet letten. Dan de nodige beschermkledij aantrekken en ze konden aan de slag. Sommige maakten er echte kunstwerkjes van. Tijd voor middageten: hotdogs of broodje gezond.Dan tijd voor vrij spel, T shirts maken, diploma’s in orde brengen, oefenen voor optreden, de tijd vloog voorbij. Dan nog snel genieten van BBQ en omkleden voor de fuif! Tot wat uur heeft dat geduurd?

Zondagmorgen ontbijt, omkleden en ondanks minder mooi weer op weg naar klimparcours. Als iedereen terug veilig op de grond stond, was het al tijd voor middagmaal met frietjes en worstjes of gezonde groenten. Inpakken, opruimen en naar de bus voor de tocht naar de feestzaal. De ouders en familieleden waren ondertussen al aangekomen om de receptie bij te wonen, en toen de bus met feestelingen aankwam was het eerst de bagage wegdoen. Tijd voor optreden feestelingen: in groepen en met hun graffiti werken brachten ze hun boodschap over aan de aanwezigen. Diploma en geschenken en een roos voor de mama (het was tocht Moederdag), nog een drankje en snackje. Dan was het tijd voor de personen die hadden ingeschreven voor het feestmaal om plaats te nemen en te genieten. Rond 19 uur konden alle medewerkers dan beginnen met opruimen en nadien nog even gezellig bij elkaar zitten om wat te praten en te lachen.

Het zit er weeral op! Bedankt aan alle medewerkers voor hun inzet.
Nog één feest te gaan eind mei en dan dossiers afwerken!

vvm

 
Lentefeest GIBO Driehoek april 2018

Klik hier om het fotoalbum te bekijken van het Lentefeest in het Toverbos 2018

 

Wat zijn de ingrediënten om van een feest een succes te maken?

 • Alles administratief in orde brengen en de nodige aankopen doen, verzekering in orde brengen, geschenken verzorgen, opvolgen betalingen en deelnemers lijsten maken, alles tijdig meedelen
 • Een beetje onderhandelen om wat scheve situaties te verhelpen
 • Een enthousiaste groep feestelingen die aan hun ouders laten weten wat hun wens is en een schitterend optreden verzorgen
 • Juffen zedenleer die de nodige diploma’s en het optreden in goede banen leiden
 • Een fantastische groep medewerkers die in korte tijd een eetzaal kunnen omtoveren tot een zaal met genoeg zitplaatsen, podium, en dan buiten op de speelplaats ook nog eens alles in orde te brengen
 • Medewerkers die foto’s nemen, de bar bedienen, inspringen daar waar nodig is
 • Een zieke juf zedenleer (veel en snel beterschap Niky) die dan door haar mama en haar echtgenoot werden vervangen (bedankt)
 • Een springkasteel
 • Twee personen die een schitterend werk leveren bij grimmen
 • Feestelingen zelf fruitsatés laten maken, vriendschapsbandjes maken, kronen versieren
 • Niet te veel regen
 • Enorm veel ouders en familieleden om de feestelingen toe te juichen

En dat was allemaal aanwezig op ons Lentefeest! Dus goed gedaan!

Natuurlijk waren ook de geschenken een schot in de roos voor onze feestelingen.

Dit was ons derde Lentefeest. En nu nog twee FVJ feesten in mei en dan kunnen we eindelijk wat van een beetje rust genieten. Hoewel volgend jaar zijn er weer feesten!

vvm

 
Toneel!

In plaats van ons te pletter te lopen op de 10 Miles van Antwerpen op zondag 22 april 2018, gingen wij met onze groep in de namiddag naar het toneelstuk “La vie en rose”.

Verhaal van twee bejaarde personen in een niet zo vriendelijke home, maar die daar elkaar na 70 jaar terugvonden en hun jeugdliefde herbeleefden.

De auteur John Dillinger maakte er geen komedie van maar wel een stuk dat iedereen aanspreekt en misschien ons wel doet nadenken of we ooit wel in een home wensen terecht te komen.

Een jeugdliefde terug zien na zoveel jaar kan ook op betere en aangename plaatsen, maar het was een mooi stukje toneel.

 
Lentefeest Toverbos

Klik hier om het fotoalbum te bekijken van het Lentefeest in het Toverbos 2018

Zaterdag 24 maart 2018 startte ons tweede Lentefeest in Toverbos. De vrijwilligers waren al vroeg op post om alles in orde te brengen: zaal, springkasteel, geschenken, muziek, drank en snacks voor de receptie.

Rond 9.40 u kwamen de eerste feestelingen en hun ouders al toe: mooie jurkjes voor de meisjes en Coole kostuums voor de jongens. Na een korte toespraak tot de aanwezigen kon het feest beginnen.

Tijd om te starten: in twee groepen werden de feestelingen verdeeld om dan ofwel in de workshop of de vertelcaravan te gaan. Daarna werden ze gewisseld en ondertussen maakten de andere aanwezige kinderen gretig gebruik van het springkasteel en de fietsjes en andere speeltuigen. Ondertussen konden de ouders in ons praatcafé een drankje nuttigen en wat versnaperingen verorberen, dit onder leuke muziek. Sommige ouders gingen natuurlijk een kijkje nemen als hun feesteling in de workshop aan het werk was.

Dan kwam het optreden van de feestelingen met als thema “De geur van vriendschap. Alle feestelingen kwamen aan de beurt en juf Sofie nam met veel enthousiasme deel aan het optreden, terwijl de andere leerkrachten de teksten voorlazen. Er is misschien wel een actrice voor het Echt Antwerps Theater verloren gegaan toen Sofie voor leerkracht NCZ koos!

Het einde van het verhaal was dat de feestelingen een middel hadden gevonden om de geur van vriendschap te maken en deze werd dan ook aan de moeders overhandigd.

Dan was de tijd voor de huldiging van de feestelingen: iedere feesteling kon op het podium zijn of haar diploma ophalen en kreeg daarbij dan ook nog de geschenken. De zaal werd door de ouders voor zulk een mooi moment omgetoverd tot een foto zaal!

Nog wat napraten bij een drankje een ballon oppikken nog even in het springkasteel en dan was het weeral voorbij.

Bedankt juffen Sofie, Natalie en Gerda, het was af!

Ook dank aan onze ploeg medewerkers die alles weer vlot lieten verlopen want zonder hen kan zo een feest niet doorgaan.

Voilà, nog 1 Lentefeest te gaan en nog 2 FVJ feesten!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 18

HVV-RAN op het www

Groep HVV Regio Antwerpen-Noord op facebook

HVV Regio Antwerpen-Noord op Youtube

Externe link

Banner

Bezoekers aantal

We hebben 2 gasten online
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates