topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Nieuwjaarsreceptie zaterdag 13 januari 2018

Nieuwjaarsreceptie 13 januari 2018

Ondanks enkele last minute afzeggingen wegens ziekte (griepepidemie) was de zaal goed gevuld met ongeveer iets meer dan de helft van onze leden.

Na de verwelkoming met bubbels of iets fris werden de officiële toespraken gehouden door Ronny Kruyniers over het wegvallen van sommige leden, het ontstaan 20 jaar geleden van de afdeling HV Regio Noord (want onze andere afdeling OVM Regio Noord – vroeger OVM Merksem – bestaat al 50 jaar) was het de beurt aan François Geerts om de financiële toestand wat toe te lichten, waarna Vic Van Meel een toespraak hield over de voorbije activiteiten van 2017 en een beschouwing gaf van zijn kijk op de wereld en of we klaar zijn voor de toekomst.

Dan was het tijd voor al dat lekkere eten en hoe later het werd hoe luider de stemmen klonken teken dat het gezellig was!

Bedankt aan alle medewerkers die van deze avond weer maar eens een succes maakten!

VVM

 

Lees hier de nieuwjaarsspeech: PDF-document Klaar voor de toekomst

 
Kersthappening

Op zaterdag 16 december 2017 hielden we onze Kersthappening in de garage van Ronny in Ekeren.

Dat begon vanaf 14 uur en om 14.02 u kwamen de eerste gasten al binnen. Van dan af was het een komen en gaan van mensen.

De verkoop van onze spullen begon eerst wat aarzelend maar na ofwel een warme chocomelk, een glaasje witte of rode wijn, een La Chouffe Houblon biertjes of een Chouffe likeurtje ging het al war vlotter.

In totaal vracht onze Kersthappening 213,60 Euro op. Dit bedrag storten we met plezier op de rekening van HVV Music for Life ten voordele van Diesterweg’s Hulpkas vzw. een kansarmoedevereniging die via financiële steun onderwijskansen wil bieden aan behoeftige jongeren in het Antwerps stedelijk onderwijs.

Belangrijk op deze dag was ook dat we ter plaatse een tiental nieuw leden voor onze afdeling mochten inschrijven.

Dus kortom = een succes!

Bedankt Ronny en Simonne, Ronny en Ingrid voor de versiering van de garage, de sfeervolle muziek en de bediening van onze gasten!

VVM

 
Uitstap naar Heuvelland

Zaterdag 30 september 2017 vertrokken vanaf de Vogelzanglaan voor onze uitstap naar het Heuvelland een organisatie in samenwerking met VHLW. Iedereen was op tijd, op enkele zieke personen die blijkbaar de eerste griepsymptomen hadden gekregen!

Fris maar droog weer en op weg naar onze eerste bestemming dicht tegen de Franse Grens: ’t Kapelhof C.V. Eerst wat uitleg van de eigenaar en dan een leuk filmpje over het gemengd landbouwbedrijf met enkele specifieke teelten: akkerbouw, bio kippen, aardappelen, aardbeien en natuurlijk de Oesterzwammen! Er komt hel wat bij kijken maar het was zeer interessant. Men kon ook oesterzwammen kopen aan een redelijke prijs en dat werd dan ook door sommige deelnemers gedaan. Daarbij kregen we dan nog een recept om Roomsoep van oesterzwammen te maken!

Op weg dan naar ons restaurant In de Hollemeersch in Dranouter voor het middagmaal! Een mooie locatie en kijk de zon kwam er door! Na de koffie gingen we dan te voet naar onze volgende afspraak “ de Commandobunker – Kemmelberg “! Twee groepen, twee gidsen en de historische verhalen konden beginnen. De gidsen vertelden ons over de Koude Oorlog en de vele hilarische feiten met de bouw, inrichten, verblijf enz. van deze bunker. Voilà, nu wisten we ook hoe het zat met de raketten en waar ons geld in de jaren vijftig en zestig naar toe is gegaan!

Tijd voor onze volgen de afspraak bij Brouwerij St. Bernardus in Watou! Na een kort historisch overzicht volgde de rondleiding door de brouwerij, bottelarij, opslagruimten enz. Blijkbaar was hun oud recept van brouwen hetzelfde als dat van West Fleteren! En dat de zaken goed gaan bewezen de grondige uitbreiding van de brouwerij die aan de gang is. Dan was het tijd om de biertjes te proeven en dan was het al tijd om op weg te gaan naar onze laatste stop, maar eerst natuurlijk de gratis geschenkverpakking in dank aanvaarden met 4 flesjes Sint Bernardus en een mooi glas. De koffer van de bus was vol!

In het Vrijzinnig Huis Koksijde werden we verwelkomd met een drankje door de voorzitter Marc Van Muylem voor vele van ons gekend van zijn tijd in Antwerpen en Hoboken.

Een broodjesmaaltijd met koffie of thee, nog even wat napraten en dan was het tijd om terug richting Antwerpen te rijden. Het was een lange dag, met interessante zaken en mooi zonnig weer.

 
Ekeren swingt ten voordele van VAGA vzw

Zondag 25 juni 2017: de tweede editie van Ekeren Swingt ten voordele van VAGA vzw kon dit jaar op beter weer rekenen dan vorig jaar! Resultaat: meer volk – meer ambiance – meer verbruik = dus goed voor VAGA!

De sfeer zat er al goed in en de verschillende groepen brachten allerlei muziekgenres naar voor: van levensliederen, evergreens, rock, heavy metal enz. Dat zetten sommige aanwezigen aan om hun dansbeentjes te tonen, anderen om luid mee te zingen. Maar dat mag en kan op een evenement met muziek.

Hopelijk is het financieel resultaat dit jaar beter dan vorig jaar voor VAGA vzw.

Wij hebben ons best gedaan om daaraan mee te werken!

 
FVJ in de Hoge rielen een SUCCES! 13- 14 mei 2017

Fotoalbum Feest Vrijzinnige Jeugd 2017
Klik hier om het fotoalbum Feest Vrijzinnige Jeugd 2017 te bekijken

 

Weekend in de Hoge Rielen voor ons laatste FVJ feest 2017: en we zijn ontsnapt aan de grote regenvlagen!

Stip op tijd vertrokken met de bus en dus goed op tijd aangekomen in Kasterlee! Eerst slaapplaatsen kiezen, dan enkel croissants eten met een fris drankje, eerste mededelingen over de regels die men moet volgen, wat het verloop zal zijn voor het weekend in de Hoge Rielen.

En daar was onze graffiti man al: eerst wat uitleg over hoe men moet werken, enkele vragen aan de deelnemers, even testen of sommige het al onder de knie hadden en dan verfpakken aantrekken en handschoenen aan voor het grote werk. Voor sommige ging het tamelijk vlot, en ook de juffen deden mee! Maar hoe moeilijker uw werk hoe meer hulp er nodig was van de begeleider. Maar uiteindelijk kwam alles toch nog goed en konden de kunstwerken opzij gezet worden om te drogen. Dan nog wat opruimen, pakken uit, en dan tijd voor de groepsfoto met hun kunstwerk! GRAFFITI!

Tijd voor eerst middagmaal: hotdogs of broodjes gezond, het ging er vlot binnen en we bemerkten toen al dat er een gezonde eetlust bij de feestelingen was!

Tijd voor hun knutselwerken, opdrachten schrijven die later op zondag zouden voorgelezen worden, bezinningsmoment, oefenen voor optreden op zondag voor de familie, de tijd ging snel en dus nog een vieruurtje. Wij hadden gezond fruit en yoghurt voorzien, maar er waren ook taarten: en de taarten waren eerst verdwenen en dan een stukje fruit samen met een drankje!

Even wat vrije tijd, nog even oefenen voor het optreden en dan was het al tijd voor de BBQ: en of er weer goed gegeten werd = natuurlijk!

En daar was onze DJ van dienst al om de fuif op te starten: dansen, drinken, snacks het was één groot feest. Wat opviel was dat vooral de meisjes de baas waren op de dansvloer, de jongens deden wel stoer, maar van dansen was er niet veel te merken!

Tijd om te slapen want zondag was het al vroeg dag voor een ontbijt met koffiekoeken, boterhammen, choco, jam, vleeswaren of kaas: keuze genoeg.

Dan begon de zoektocht naar het Klimbos: de juffen waren niet zo sterk in kaartlezen dus is er heel wat afgestapt voordat de locatie bereikt werd. Zoals al op zaterdag door mij gemeld aan de feestelingen: ze moeten wel 1m40 groot zijn om deel te kunnen nemen, en dit voor de veiligheid, dus vielen spijtig genoeg enkele af.

Het was al snel voorbij en tijd om terug te keren naar ons paviljoen, waar ze nog lekkere soep en brood konden verorberen, en dan was de tijd om in te pakken en op de bus richting Brasschaat te rijden. Kunstwerken graffiti meenemen!

In Brasschaat was alles door andere medewerkers al in gereedheid gebracht voor de receptie en het optreden op podium en de eerste familieleden kwamen rond 15 uur aan.

Daar waren de feestelingen: wit masker op, graffiti werk in de hand, bagage niet vergeten en verzamelen in een lokaal om optreden voor te bereiden.

Tijd voor hun optreden: een dansje, uitleg wat ze allemaal gedaan hadden, een muzieknummertje van een feesteling op zijn gitaar, en dan naar buiten waar ze hun wenskaarten konden voorlezen voordat ze met ballonnen in de lucht werden losgelaten voor een tocht naar waar …?

Nog even terug op het podium voor de huldiging van de mama’s want het was toch Moederdag, hun diploma en geschenken in ontvangst nemen en afsluiten met een knaller van hartjes voor iedereen!

Frietjes a volenté met snacks, drankjes, napraten, en dat ging het stilaan naar het einde.

Opruimen voor ons, alles terug inladen, opbergen en dat was het dan voor dit jaar: mijn laatste feest 2017 – oef!

Ik wel nog wel alle medewerkers hartelijk danken voor hun werk, maar vooral juf Sofie, Maya, Fatiha, Jan en Ronny bedanken voor hun werk in de Hoge Rielen zelf!

Zo en nu even rusten en dan kunnen we begin september 2017 al beginnen werken aan de feesten voor 2018!

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 3 van 5

HVV-RAN op het www

Groep HVV Regio Antwerpen-Noord op facebook

HVV Regio Antwerpen-Noord op Youtube

Externe link

Banner

Bezoekers aantal

We hebben 3 gasten online
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates