topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Actie kerkuittredingVoelt u zich nog thuis in de kerk?

Zoeken...

HVV Regio Antwerpen-Noord
Lentefeest Toverbos 18 maart 2017

Ons eerste Lentefeest in Toverbos is voorbij, dus nog 2 Lentefeesten en 2 FVJ te gaan.

Hoewel het nog vroeg was waren al onze medewerkers op tijd aanwezig. De zaal en podium waren al mooi versierd. Dus nog wat dranken fris zetten, de ballonnen reeksen mooi verdelen en de geschenken klaarzetten.

Daar waren de eerste feestelingen en hun familie al! Mooi gekleed in leuke pakjes voor de jongens en feestelijke kleedjes voor de meisjes. De zaal liep stilaan vol en met 152 volwassenen waren alle zitjes bezet.

Tijd voor de leerkrachten NCZ om de aanwezigen te verwelkomen en het spektakel kon beginnen. Een leuk verhaaltje en dansje, wat was voor de feestelingen zelf belangrijk, een dvd NCZ, wat leuke foto’s van de feestelingen op het scherm. Het verliep allemaal perfect en applaus was er genoeg en de flitslichten van ouders en familie gingen snel aan en uit om alles vast te leggen.

Een korte toespraak van Vic en dan was de tijd om hun zelfgemaakte cadeau voor de ouders; hun diploma en natuurlijk de geschenken uit te delen.

Tijd voor het optreden van de clown Michael met zijn droomballon: gejoel, gelach van de kinderen wees erop dat zijn optreden een succes was. Maar ook de mama’s en de papa’s werden erin betrokken. En voor de winnaars van zijn spelletjes waren er ook leuke geschenkjes. Men kon ook op de foto met de clown.

Ondertussen was onze bar geopend en daar waar wijn dachten dat de mensen in de voormiddag voor koffie of thee zouden kiezen, was het de cava en de frisdranken die werden besteld om de snacks door te spoelen.

Nadien was er voor ons het noodzakelijke opruimen van de zalen, maar met onze vaste ploeg vrijwilligers en de leerkrachten was deze klus toch ook nog snel gedaan. Nog even napraten over het verloop en wat er goed en minder goed was om dit de volgende keer nog beter te doen.

Bedankt leerkrachten Sofie, Eve en Natalie!

Bedankt ook mensen van onze afdeling!

Op naar volgend Lentefeest!

 
Carnaval in Ekeren

Wie Carnaval zegt denkt vooral aan Aalst, maar ook Ekeren heeft een traditie op dat  gebied.
Dus waarom niet wat publiciteit maken op zulk evenement voor onze vereniging!
We hadden nog wat leuke spullen en zakjes om uit te delen en die gingen vlot weg.
Of we er leden hebben mee bijgekregen blijft voorlopig de vraag. Maar het was een leuke bedoening.

 
Bezoek luchthaven Antwerpen en Stampe en Vertongen museum!


Bezoek van zondag19 februari 2017

Heb je er ooit al eens bij stilgestaan wat er allemaal nodig is als je per vliegtuig op vakantie gaat of gewoon voor zaken ergens naartoe vliegt?
Je hebt je ticket en vindt het al eigenaardig dat je minstens 2 uur voor vertrek op de luchthaven moet zijn. Als je dan ook nog met uw eigen auto bent is het ook nog eens zoeken naar een parkeerplaats. Als je met een taxi of luchthaven transport komt dan is dat al een zorg minder.
Maar wat gebeurt er achter de schermen om uw vlucht veilig en op tijd te laten vertrekken? Ons bezoek aan de luchthaven van Antwerpen heeft ons heel wat wijzer gemaakt. Onze gids Harry loodste ons via de check in balie naar de Meteo afdeling waar piloten hun luchtvaartplan klaar maken en de weersvoorspellingen nakijken.
Dan zij er ook nog de nodige nevendiensten zoals veiligheidsmensen, brandweer, luchtcontrole personeel, onderhoudsmensen enz. Die moeten allemaal paraat staan om in geval van een nodige interventie in actie te komen. Maar wist je dat de brandweer niet alleen in nood opkomt, maar tevens instaat voor het onderhoud van de landingsbanen en het gras op de juiste lengte moet afrijden? Vergeet dan niet de brandstofvoorzieningen, de catering en de opruim diensten.
Onze gids gaf ons ook een degelijke uitleg over de verschillende types vliegtuigen die er te zien waren: lijnvluchten, sportvliegtuigen en privé jets.
Dan was het tijd om het Stampe en Vertongen museum te bezoeken. Naast echte oldtimer-vliegtuigen, zij er ook veel foto’s en zelf een heuse V1 te zien en een meer moderne opleidingsvliegtuig. Je kon er zelf eens in gaan zitten als je dat wou.
Als er op een kleine luchthaven, die eigenlijk niet zo klein is want we hebben heel wat afgewandeld, er ruim 400 personen werken voor een beperkt aantal lijnvluchten, sportvliegtuigen en enkele privé jets, die moet dat dan niet zijn op Zaventem!
Ons bezoek was de moeite waard. Nadien gingen we een hapje eten in het gezellige restaurant.
Een luchthaven rondleiding en bezoek aan het museum een aanrader! En wie weet kan je er je luchtdoop organiseren!

 
Algemene ledenvergadering en Nieuwjaarsreceptie

Zaterdag 21 januari 2017 was er zoals alle jaren onze algemene ledenvergadering en nieuwjaarsreceptie. Ondanks de vele laatste afzeggingen wegens ziekte (griep) waren er toch meer dan de helft van onze leden komen opdagen.

Zoals ieder jaar bleef ook dit jaar onze oproep om nieuwe jongere bestuursleden te vinden zonder resultaat. Dus gaat de oude ploeg er nog maar eens een jaartje bij doen.

Na de toespraak van Ronny was het de beurt aan François om een kort financieel overzicht te geven en dan begon Vic aan zijn overzicht van de voorbije activiteiten en wat zijn standpunt is over sommige zaken in onze wereld.

Een laatste oproep van Ronny met de vermelding dat voor onze eerstvolgende activiteit van een bezoek aan de luchthaven er nog slechts 6 plaatsen beschikbaar waren, konden de aanwezigen zich te goed doen aan een uitgebreid Breugelbuffet.

 

Nieuwjaarsspeech: PDF-document Angst en Hoop.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 Volgende > Einde >>

Pagina 5 van 5

HVV-RAN op het www

Groep HVV Regio Antwerpen-Noord op facebook

HVV Regio Antwerpen-Noord op Youtube

Externe link

Banner

Bezoekers aantal

We hebben 3 gasten online
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates