topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Zoeken...

Uitstap naar Heuvelland

Zaterdag 30 september 2017 vertrokken vanaf de Vogelzanglaan voor onze uitstap naar het Heuvelland een organisatie in samenwerking met VHLW. Iedereen was op tijd, op enkele zieke personen die blijkbaar de eerste griepsymptomen hadden gekregen!

Fris maar droog weer en op weg naar onze eerste bestemming dicht tegen de Franse Grens: ’t Kapelhof C.V. Eerst wat uitleg van de eigenaar en dan een leuk filmpje over het gemengd landbouwbedrijf met enkele specifieke teelten: akkerbouw, bio kippen, aardappelen, aardbeien en natuurlijk de Oesterzwammen! Er komt hel wat bij kijken maar het was zeer interessant. Men kon ook oesterzwammen kopen aan een redelijke prijs en dat werd dan ook door sommige deelnemers gedaan. Daarbij kregen we dan nog een recept om Roomsoep van oesterzwammen te maken!

Op weg dan naar ons restaurant In de Hollemeersch in Dranouter voor het middagmaal! Een mooie locatie en kijk de zon kwam er door! Na de koffie gingen we dan te voet naar onze volgende afspraak “ de Commandobunker – Kemmelberg “! Twee groepen, twee gidsen en de historische verhalen konden beginnen. De gidsen vertelden ons over de Koude Oorlog en de vele hilarische feiten met de bouw, inrichten, verblijf enz. van deze bunker. Voilà, nu wisten we ook hoe het zat met de raketten en waar ons geld in de jaren vijftig en zestig naar toe is gegaan!

Tijd voor onze volgen de afspraak bij Brouwerij St. Bernardus in Watou! Na een kort historisch overzicht volgde de rondleiding door de brouwerij, bottelarij, opslagruimten enz. Blijkbaar was hun oud recept van brouwen hetzelfde als dat van West Fleteren! En dat de zaken goed gaan bewezen de grondige uitbreiding van de brouwerij die aan de gang is. Dan was het tijd om de biertjes te proeven en dan was het al tijd om op weg te gaan naar onze laatste stop, maar eerst natuurlijk de gratis geschenkverpakking in dank aanvaarden met 4 flesjes Sint Bernardus en een mooi glas. De koffer van de bus was vol!

In het Vrijzinnig Huis Koksijde werden we verwelkomd met een drankje door de voorzitter Marc Van Muylem voor vele van ons gekend van zijn tijd in Antwerpen en Hoboken.

Een broodjesmaaltijd met koffie of thee, nog even wat napraten en dan was het tijd om terug richting Antwerpen te rijden. Het was een lange dag, met interessante zaken en mooi zonnig weer.

 

HVV-RAN op het www

Groep HVV Regio Antwerpen-Noord op facebook

HVV Regio Antwerpen-Noord op Youtube

Externe link

Banner

Bezoekers aantal

We hebben 3 gasten online
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates