topleft
topright

Aankomende activiteiten

Lid worden van HVV

Zoeken...

Vrijzinnige Feesten

Lentefeest

Elk jaar organiseren we ons superleuk en ondertussen héél succesvol LENTEFEEST!
De kinderen van het 1ste leerjaar (zedenleer) vieren feest samen met hun ouders, grootouders, familie, vriendjes... Ze vieren de "overgang" van kleuter naar "al-wat-groter-kind"! Overgangsfeesten en -rituelen vind je in vele culturen (bv. de besnijdenis). Vaak zijn deze overgangsrituelen wel een plechtige maar zeker geen prettige ervaring voor de kinderen zelf. Wij vieren dus wél een vrolijk feest! In de lessen zedenleer worden de kinderen voorbereid op hún Lentefeest. We maken kronen voor iedereen (want iedereen is belangrijk en wel heel knap in iets). We tekenen onszelf levensgroot na, met een heuse foto van ons gezicht en zelf ingekleurde kleren (want iedereen is leuk en iedereen is anders). We leren enkele grappige versjes voor onze mama's en papa's (want het is prettig om iemand een plezier te doen). Op deze manier leren de kleintjes al spelende toch enkele belangrijke, vrijzinnige waarden en worden de kinderen die niet deelnemen aan het Lentefeest niet uitgesloten. De dag zelf wordt iedereen verwend! De kleine mensen met de super grappige interactieve Wiggel-Waggel show van Clown Dinky en de grote mensen met een warm en koud buffet!

 

Feest Vrijzinnige Jeugd

Het Feest van de Vrijzinnige Jeugd is een feest voor alle kinderen van het 6de leerjaar die zedenleer volgen. De kinderen, rond de leeftijd van twaalf jaar, vieren hun overgang van kind naar jong-volwassene. Overgangsfeesten bestaan in vele culturen, denk maar aan bv. de Bar Mitswa bij de Joden, de Communie bij de Christenen, de besnijdenis… Het verdragen van pijnlijke tatoeages bij jongens of het wekenlang afzonderen van meisjes bij hun eerste menstruatie zijn dan weer gebruiken bij sommige natuurvolkeren. Vele van deze rituelen zijn geen prettige ervaring voor de jongeren. Er wordt hun op deze manier geleerd dat het volwassen leven niet makkelijk zal zijn… Wij vieren echter een heel vrolijk feest, zelfs een heel weekend lang!! Naast pret maken, lekker eten en fuiven, staat deze hele feest-drie-daagse in het teken van de belangrijkste (vrijzinnige) waarden: vrijheid van gedachten, gelijkheid tussen iedereen en verdraagzaamheid t.o.v. andere meningen, culturen, gewoonten…
Als we op zondagnamiddag eindelijk uitgefeest zijn, wacht er nog een heus feest. Mét alle feestelingen én met de ouders, (en eventueel) met familie en vrienden.

Deelnemende scholen (2018)

  • Verschillende basisscholen van onze regio

Deelnemende scholen (2017)

  • Verschillende basisscholen van onze regio

Deelnemende scholen (2016)

  • Verschillende basisscholen van onze regio

Deelnemende scholen (2015)

  • Vrschillende basisscholen van onze regio

Deelnemende scholen (2014)

 

Deelnemende scholen (2013)

 

Deelnemende scholen (2012)

 

Deelnemende scholen (2011)

 

HVV-RAN op het www

Groep HVV Regio Antwerpen-Noord op facebook

HVV Regio Antwerpen-Noord op Youtube

Externe link

Banner

Bezoekers aantal

We hebben 2 gasten online
Joomla Template by Joomlashack
Joomla Templates by JoomlaShack Joomla Templates